Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

LEGENDARNI ZADARSKI OSOBENJAK

Zadrani se prisjetili legendarnog Bere Guše: 'Bio je poseban i svoj, stalno u pokretu...'

Autor: R.H.

31.01.2024. 11:11
Zadrani se prisjetili legendarnog Bere Guše: 'Bio je poseban i svoj, stalno u pokretu...'

Foto: Za Zadar/Arif SitnicaLegendarni zadarski osobenjak Bere Guša, koji je bio poznat po tome što je ljeti hodao u zimskoj jakni, a zimi u kratkim hlačama, preminuo je na današnji dan prije sedam godina. Njega se u Facebook grupi ‘Za Zadar’ prisjetio Nedjeljko Jusup, čiju objavu prenosimo u cijelosti:


– Umro na današnji dan 2017., ali nije valjda zaboravljen?! Jer, Bere je stvarno bia i ostaje oriđinal. Poseban i svoj. Liti u zimskoj, zimi u litnjoj odjeći. U mladosti na Kalelargi brojao poglede žena upućene njemu, igrao košarku, haklao i bio jedan od boljih u izvođenju slobodnih bacanja. Stalno u pokretu. Po suncu s kišobranom po kiši sa kabanicom. Đira i uvik nosi vrićicu. Jednom me upitao kad ćemo objaviti njegovu sliku u Zadarskom listu. A di, upitao sam, u kojoj rubrici: politika, sport, zanimljivosti…? Ma ne, ne, odgovorio je Bere. Samo u križaljki. U križaljki!! Za života nije ušao u križaljku. Otišao je u – legendu, napisao je Jusup.


Foto: Za Zadar/Arif Sitnica


‘Sjećamo ga se još uvijek mi koji ga pamtimo’, ‘Bere je znao svakome pogoditi visinu u centimetar i nikad ne bi falija’, ‘Počivao u miru’, komentirali su Zadrani ispod Jusupove objave.