Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

AKO ONA NIJE TA

(VIDEO) Ićo i Giuliano udružili glasove i predstavili videospot sniman u Ninu

Autor: R.H.

28.06.2023. 16:26
(VIDEO) Ićo i Giuliano udružili glasove i predstavili videospot sniman u Ninu

Foto: ScreenshotIvica Sikirić Ićo i Giuliano udružili su glasove u novom duetu ‘Ako ona nije ta’, koju su premijerno predstavili na završnoj večeri Melodija Jadrana. Iza pjesme ‘Ako ona nije ta’ stoji dugogodišnji Ićin suradnik Rudolf Dvorski, a aranžman je radio Hrvoje Domazet. Nakon premijere pjesme na festivalu uslijedila je i objava videospota u režiji Igora Goića, koji je sniman Ninu.Podsjetimo, Ićo se na glazbenu scenu vratio na velika vrata 2021. godine s pjesmom »Opet je jubin cilin tilon«, kojom je začarao kritiku i publiku. Nedavno se u razgovoru za Zadarski list osvrnuo na svoju dugogodišnju pauzu.
– Ja sam cijeli život u glazbi i neću odustati od nje dok sam živ. Uživam u njoj, a inače ne želim presing u radu. Što se tiče pauze, u jednom trenutku smo moj autorski tim i ja svatko otišli na svoju stranu. U međuvremenu mi je dosta autora slalo pjesme, ali nisam se mogao pronaći u njima i nisam ih htio snimati. Koncerte sam održavao te sam ostao u branši, kazao je Ićo.


U istom intervjuu prisjetio se svojih početaka.


– Početak svoje karijere vežem uz klapsku pjesmu. Nastupao sam u klapi Fortuna iz Bibinja, zatim u klapi Bibinje te na koncu u klapi Trogir. Nakon Trogira, Nenad Nakić je došao na ideju da snimim neku pjesmu pa smo to realizirali. Tako je nastala pjesma ‘Kad bi mogla priznati’ s kojom sam nastupio na Zadarfestu 1998., gdje sam osvojio nagradu za najboljeg debitanta. To je bio okidač za dalje. Tri godine kasnije objavio sam »Postelju od ruža« i to je bila prekretnica. Ona mi je donijela nagradu publike na Zadarfestu i tada je sve krenulo, ispričao je bibinjski slavuj.