Foto: Osobna arhiva
Studenti 2. godine diplomskog studija Kulturne i prirodne baštine u turizmu danas su u sklopu kolegija Gastrokulture pod mentorstvom profesora doc. dr. sc. Đanija Bunje posjetili zadarsku ribarnicu i tržnicu.
Studenti su se tom prilikom upoznali s ponudom ribe kao i činjenicom da je zadarska ribarnica jedna od najuređenijih na cijelom Jadranu i poznata je po bogatoj ponudi ribe, što ujedno svjedoči i bogatoj ribarskoj tradiciji zadarskog kraja. Također, studenti su se upoznali s ponudom ribe iz uzgoja te činjenicom da Zadarska županija prednjači u marikulturi na Jadranu.

Nadalje su posjetili zadarsku tržnicu i upoznali se s ponudom voća i povrća koje se uzgaja u mnogim OPG-ovima iz zadarske okolice, odnosno Ravnih kotara. Naposljetku, navedena ponuda važna je i u pogledu turizma jer danas turisti sve više cijene lokalni i organski uzgoj i tako stječu autentično turističko iskustvo. Samim time upoznaju se i s načinom života lokalne zajednice i njihovim kulturnim vrijednostima.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
irena hrstić
SDP zbog skandala u Osijeku traži ostavku ministrice zdravstva
Ostalo
za svakog ponešto
VEČER KONTRASTA Porto Morto i Jole večeras nastupaju na zadarskom Adventu
Moda
Bijeg u glamur
Hrvatski modni brend Alduk, dizajnera Ivana Alduka, predstavio je novu kolekciju pod nazivom »Amichezza«
Hrvatska
duboko podijeljeni
VELIKE PROMJENE U HSS-U: Krešo Beljak danas odlazi, njegovi nasljednici – žele s HDZ-om
Zadar & Županija
pu zadarska
SVE ZBOG JEDNE APLIKACIJE Prevarant od 69-godišnjakinje ukrao 8 tisuća eura
Zadar
trgovački centar
[FOTO] EVAKUIRANA SUPERNOVA! Evo što se događa…
Zadar
U 69. godini
Preminuo omiljeni profesor i pedagog Obrtničke škole Gojka Matuline
Županija
Zlatna Luka
Vijeće smijenilo direktoricu s kojom je sukošanski načelnik bio zadovoljan, evo tko ju je naslijedio
Zadar
Prihvaćena ostavka
Ravnateljica DV Radost Larisa Pavlović-Petani razriješena na vlastiti zahtjev
Zadar & Županija
boris jović