Foto: Osobna arhiva
Studenti 2. godine diplomskog studija Kulturne i prirodne baštine u turizmu danas su u sklopu kolegija Gastrokulture pod mentorstvom profesora doc. dr. sc. Đanija Bunje posjetili zadarsku ribarnicu i tržnicu.
Studenti su se tom prilikom upoznali s ponudom ribe kao i činjenicom da je zadarska ribarnica jedna od najuređenijih na cijelom Jadranu i poznata je po bogatoj ponudi ribe, što ujedno svjedoči i bogatoj ribarskoj tradiciji zadarskog kraja. Također, studenti su se upoznali s ponudom ribe iz uzgoja te činjenicom da Zadarska županija prednjači u marikulturi na Jadranu.
Nadalje su posjetili zadarsku tržnicu i upoznali se s ponudom voća i povrća koje se uzgaja u mnogim OPG-ovima iz zadarske okolice, odnosno Ravnih kotara. Naposljetku, navedena ponuda važna je i u pogledu turizma jer danas turisti sve više cijene lokalni i organski uzgoj i tako stječu autentično turističko iskustvo. Samim time upoznaju se i s načinom života lokalne zajednice i njihovim kulturnim vrijednostima.
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.