Foto: Osobna arhiva
Studenti 2. godine diplomskog studija Kulturne i prirodne baštine u turizmu danas su u sklopu kolegija Gastrokulture pod mentorstvom profesora doc. dr. sc. Đanija Bunje posjetili zadarsku ribarnicu i tržnicu.
Studenti su se tom prilikom upoznali s ponudom ribe kao i činjenicom da je zadarska ribarnica jedna od najuređenijih na cijelom Jadranu i poznata je po bogatoj ponudi ribe, što ujedno svjedoči i bogatoj ribarskoj tradiciji zadarskog kraja. Također, studenti su se upoznali s ponudom ribe iz uzgoja te činjenicom da Zadarska županija prednjači u marikulturi na Jadranu.

Nadalje su posjetili zadarsku tržnicu i upoznali se s ponudom voća i povrća koje se uzgaja u mnogim OPG-ovima iz zadarske okolice, odnosno Ravnih kotara. Naposljetku, navedena ponuda važna je i u pogledu turizma jer danas turisti sve više cijene lokalni i organski uzgoj i tako stječu autentično turističko iskustvo. Samim time upoznaju se i s načinom života lokalne zajednice i njihovim kulturnim vrijednostima.
najnovije
najčitanije
Advent
KASTAV
Boćarski dom postaje epicentar glazbe, zabave i adventske čarolije
Advent
CRIKVENICA
Spoj mora, čarolije i božićnog raspoloženja
Ostali sportovi
Trenerica JK-a Uskok
Daniela Gluhan: ‘Jedrenje nauči dijete kako samostalno donositi odluke’
Advent
Medulin
Stare užance, novi sjaj!
Advent
ZADAR
Nova lokacija, i čak četiri dočeka Nove godine
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!