Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

bogata tradicija

Seljačka tržnica Zadar proslavila jubilarni deseti rođendan

Autor: Matea Guzalić

07.10.2023. 16:44
Seljačka tržnica Zadar proslavila jubilarni deseti rođendan

Foto: Luka JeličićOve je subote Seljačka tržnica Zadar proslavila jubilarni deseti rođendan. Ovo mjesto je već dugi niz godina omiljeno okupljalište ljubitelja zdravih, kvalitetnih i domaćih proizvoda, a deseta godišnjica osnivanja bila je idealna prilika za zajedničku proslavu uspjeha ove inicijative – uz ukusnu rođendansku tortu i kvalitetno druženje.


Organizator proslave bila je Udruga OPG-ova Volim domaće u suradnji s Udrugom za autizam Zadar, a među okupljenima bili su i Ivica Pintur, ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) te Mate Lukić, gradski vijećnik i predsjednik ŽO HSP-a.


– Iznimno nam je zadovoljstvo prisustvovati na desetoj obljetnici osnutka Seljačke tržnice u Zadru. Ovo je jedan vrlo interesantan projekt koji je zaživio i postao na neki način brend Grada Zadra koji je spoj i tradicionalnog i modernog. Samim time potičemo ruralni razvoj, što se kaže – od polja do stola.


Ovdje imamo plasman naših domaćih proizvoda i veliku frekvenciju ljudi, a time omogućujemo našim poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode na tržište, a i našim građanima da mogu vrlo lako doći do kvalitetnih i domaćih zdravih proizvoda.


Ovo je jedna vrsta projekata koju ćemo uvijek poticati u budućnosti i zbog koje smo tu, uvijek nam je zadovoljstvo vidjeti da smo postigli određeni rezultat i da smo kao takvi prepoznati, izjavio je Pintur, dok nam je Svemir Žepina, dopredsjednik Udruge OPG-ova Volim domaće, ispričao kako su otvoreni za nove proizvode i nove izlagače na tržnici.


– Prošlo je već deset godina, slavimo veliki deseti rođendan, a nadam se da ćemo još dugo godina biti ovdje. Zadovoljan sam posjećenošću i prodajom, a zadovoljni su i svi ostali proizvođači i kupci. Na tržnici zaista postoji širok asortiman proizvoda, od suhomesnatih proizvoda, povrća i voća do suhih smokava, kozmetike, slastica, i tako dalje.
Moj OPG proizvodi povrće, dolazimo iz Biograda gdje u zaleđu imamo proizvodnju. Ovdje smo već deset godina, a siguran sam da imamo i kupce koji su s nama svih tih deset godina. Što se tiče budućnosti ove tržnice, otvoreni smo za sve – za nove proizvode, za nove izlagače, tko god ima želju, može nam pristupiti, kazao je Žepina.


Na proslavi se nalazio i štand Udruge za autizam Zadar, čija je predsjednica Ana Šare izrazila zadovoljstvo zbog sudjelovanja na ovom okruglom rođendanu.


– Jubilarni deseti rođendan je zaista krasan, skupilo se puno ljudi. Mi smo sretni i zadovoljni što su se upravo nas sjetili da zajedno obilježimo ovaj okrugli rođendan. Ljudi se dosta zaustavljaju na našem štandu, pitaju nas što nam treba i kako nam mogu pomoći. Imamo dosta planova u Udruzi, a tako i želja.
Mi smo humanitarna dobrotvorna Udruga, tako da funkcioniramo isključivo na temelju donacija, tako da nam je to malo ograničavajući faktor za sve što bismo htjeli napraviti. Ali, uvijek ima prostora da se nešto napravi i da se izborimo za prava i interese naših članova, kazala je Šare.


Ova proslava jubilarnog rođendana Seljačke tržnice istaknula je važnost podrške lokalnim OPG-ovcima i promociji domaćih proizvoda, a od kolikog je značaja ova tržnica za Zadar, cijelu Hrvatsku, ali i šire, govori nam činjenica da je 2015. godine izabrana kao jedan od najdomljivijih projekata United Nations Development Programme (UNDP) za Europu i Centralnu Aziju.