Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

zadarski gradonačelnik

Reakcija Dukića na ostavku Paleke: Izostala je potpora šire lokalne i stručne javnosti

Autor: Portal ZL

30.10.2023. 14:11
Reakcija Dukića na ostavku Paleke: Izostala je potpora šire lokalne i stručne javnosti

Foto: Luka JeličićNakon iznenadne ostavke direktora TZG Zadra Maria Paleke, prvi se oglasio gradonačelnik Zadra Branko Dukić.


– Danas me Mario Paleka obavijestio kako podnosi ostavku na mjesto direktora TZ grada Zadra. Naveo je kako je tu odluku donio kao moralan čin i prihvaćanje odgovornosti zbog izrazito loše percepcije lokalne javnosti na promidžbene aktivnosti TZ u SAD-u potaknute privatnim objavama pojedinca s navedenog događaja.


Ovakve promotivne aktivnosti dio su godišnjeg programa rada svake gradske ili županijske turističke zajednice u Hrvatskoj. Tako je i ova promocija odrađena u skladu s godišnjim programom rada i po pravilima struke.


Jasno je kako su rad i pozicija direktora TZ-a u našem gradu izloženi stalnom propitivanju i kritikama zainteresirane javnosti, a s obzirom na činjenicu kako je veliki broj Zadrana izravno ili neizravno uključen u turističku djelatnost.


Vjerujem kako će se rezultati kvalitetnog rada TZ proteklih godina pokazati u idućim turističkim sezonama. Ova ostavka pokazuje kako je, uz taj rezultat, jednako tako potrebna potpora šire lokalne i stručne javnosti koja je izostala. Zbog toga i prihvaćam njegovu ostavku, izjavio je gradonačelnik Dukić.