Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

"stručljaci za turizam"

Botić: Neka građani znaju koliko su točno svojeg novca izdvojili za Dukićev i Palekin izlet

Autor: Portal ZL

27.10.2023. 20:18
Botić: Neka građani znaju koliko su točno svojeg novca izdvojili za Dukićev i Palekin izlet

Foto: Instagram/ScreenshotNezavisna gradska vijećnica sa liste Akcije mladih Marjana Botić uputila je obrazloženu nadopunu inicijative s aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra održane 17. listopada. Njenu nadopunu i priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Na prošloj sjednici gradskog vijeća 17. ovog mjeseca, na aktualnom satu predložila sam inicijativu da se direktoru turističke zajednice grada Zadra Mariu Paleki oduzmu sredstava od boravišne pristojbe i da se oduzeta mu sredstva rasporede kao nagrada na djelatnike Čistoće na terenu, te na medicinsko osoblje Hitnog bolničkog prijema OB Zadar – koji su za razliku od Paleke koji za turizam nije radio ništa; upravo ti djelatnici podnijeli najveći teret turističke sezone u Zadru.


Nažalost u Zadru ne moraš biti vidoviti Milan a da pogodiš da će prijatelji gradonačelnik Dukić i Pleka TZ učininiti upravo suprotno. Naime tjedan kasnije sa svojim lokalnim društvancem iz buffeta, premjestili su se u nešto „elitni“ restorančić, što ne bi bilo toliko glupo da ovaj nije smješten u New Yorku  i da izlet nisu platili javnim novcem, tobože promovirajući zadarski turizam.


Možeš mislit’; iz slika koje su dospjele u javnost, vidljivo je da su druženja bila u neformalnoj i intimnoj zezanciji, uz crno vino i bijelo, između nekih desetak do dvanaestak ljudi, koliko ih otprilike na izlet i uputilo, uz  možda dva poznata iz New Yorka (svaki našijenac bi ih u New Yorku našao za pozvati na besplatnu klopu našao kud i kamo više, ali ovi se valjda nisu ni potrudili ikog zapravo zvati. Nisu ludi pa da ne mogu za naše pare, mirno večerati i zabaviti se, usudila bih se primijetiti).


 Stoga sad moram svoju inicijativu za oduzimanje prava na raspolaganje javnim novcem Mariu Paleki, nadopuniti pitanjem o cijeni gore opisane ždere društvanca na Manhattnu zajedno s letom, spavanjem, eventualnim dnevnicama za težak rad i tako… Neka građanke i građani Zadra znaju koliko su točno svojeg novca izdvojili za Dukićev i Palekin izlet u Ameriku, a možda ćemo neke novce i uspjeti spasiti od tih dvoje vrhunskih organizatora i stručljaka za turizam.


Kako se društvance iz restorana ne bi izvuklo od odgovora, mantrom kako to nije platio Grad Zadar, nego (Hrvatska) turistička zajednica RH ili Ministarstvo turizma, isto pitanje šaljem i na te dvije adrese budući se svakako radi o suludom trošenju javnog novca, na izlet koji je čak i za lokalne standarde – jadan; o čemu kao dokaz prilažem javnosti dostupne fotografije di se vidi da je bilo bolje da na taj način zadarski turizam nisu išli promovirati i tako nas svih sramotiti…


U očekivanju hitnog odgovora,


nezavisna gradska vijećnica sa liste AM,


Marjana Botić”.