Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PROBLEMI

PROBLEMI NA BIRALIŠTU U RIČINAMA: 'Ne odlazim odavde dok ne nađemo način...'

Autor: Portal ZL

17.04.2024. 17:23
PROBLEMI NA BIRALIŠTU U RIČINAMA: 'Ne odlazim odavde dok ne nađemo način...'

Foto: LUKA JELIČIĆDanas se u Hrvatskoj održavaju parlamentarni izbori, a nemali broj građana žalio se da nije mogao pronaći ime na popisu. Sličan je slučaj zabilježen je na biračkom mjestu u Ričinama.


“I meni se danas na biračkom mjestu desila zanimljiva situacija (Zadar, kvart Ričine). Unatoč mojoj prijavi za privremeni upis u biračko mjesto koja je bila itekako vidljiva u sustavu e-građani, kao “nisu mogli pronaći moje ime i prezime na popisu”. I onda kada sam bezobrazno rekla “na vrijeme je sve napravljeno”, prijava stoji u e-građani kao što i sami vidite, ne odlazim odavde dok ne nađemo način da iskoristim svoje demokratsko pravo. Dvije minute poslije odjednom su kao pronašli moje ime na listi c bla bla bla… Bit će da su igrali na tu kartu da odustanem. Dragi ljudi, nema odustajanja, idemo se boriti, ako ste sve napravili kako treba, imate važeće dokumente, ne odlazite s biračkih mjesta dok ne dobijete svoj glasački listić. Dosta je više!”, stoji u objavi na Instagram storiju jednog glasača.


Podsjetimo, građani koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača koji su dostavljeni na sva biračka mjesta za izbore za Hrvatski sabor u srijedu, moći će glasovati potvrdom za glasovanje, tzv. plavom potvrdom, izvijestili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave RH.