Petak, 1. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

JAVNI POZIV

Prijava projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi

Autor: K.E.

20.06.2023. 13:30
Prijava projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi

Foto: sturtiMinistarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je JAVNI POZIV za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2023./2024. školsku godinu.


Predmet ovoga Javnog poziva je prikupljanje prijava projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Trajanje predloženih projekata ograničeno je na razdoblje od 1. rujna 2023. do 1. srpnja 2024. godine. Udruge koje u Republici Hrvatskoj djeluju na području skrbi o učenicima s teškoćama u razvoju ili osobama s invaliditetom imaju pravo prijaviti se na ovaj Javni poziv.
Udruge mogu prijaviti samo jedan projekt s dva ili više partnera, pri čemu je obvezno partnerstvo prijavitelja sa školom/školama i osnivačem škole/škola u kojima prijavitelj osigurava uključivanje pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju.


Pored škole i osnivača škole udruga može prijaviti partnerstvo i s jednom ili više udruga (sunositelja projekta) na osiguravaju uključivanja pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju.


Prioritet ovoga Javnog poziva je osiguravanje neposrednoga rada pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju koji su imali osiguranu potporu pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika projektima udruga u školskoj godini 2022./2023. te se školuju u drugim javnim ustanovama koje provode djelatnost odgoja i obrazovanja, a u nadležnosti su ministarstva nadležnog za socijalnu skrb i ministarstva nadležnog za zdravstvo


Razdoblje za provedbu projekta traje od 1. rujna 2023. do 1. srpnja 2024. godine. Detaljnije o projektu možete doznati ovdje.