ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Liga protiv raka

Predstavom »Pračovjek« 16. veljače, u kazalištu smijehom protiv raka

Autor: Nikolina Lucić

13.02.2024. 09:14
Predstavom »Pračovjek« 16. veljače, u kazalištu smijehom protiv raka

Foto: MISLAV KLANACLiga protiv raka Zadar humanitarnom predstavom u Hrvatskom narodnom kazalištu 16. veljače 2024. u sklopu akcije »Smijeh kao lijek – smijehom protiv raka«, najavljuje pozitivne emocije.


Predstavu su na konferenciji najavili Branko Dukić, predsjednik Lige i Lada Šokota, članica Predsjedništva.


– Ovo je 16. godina ove naše humoristične akcije, prema kojoj smo poznati u gradu. Linearni nam akcelerator napokon stiže ove godine, nakon mnogobrojnih akcija, peticija. Ovog se tjedna slavi i Svjetski dan bolesnika, tako da ćemo posjetiti bolnicu i tradicionalno donirati. Na računu Lige je trenutno 355 tisuća eura. Taj se novac bez ravnatelja Opće bolnice i predsjednika Lige ne može nenamjenski trositi, tako da će se koristiti isključivo za potrebe onkoloških pacijenata, a u budućnosti i za druge bolničke odjele, poručio je Dukić.
Lada Šokota je kao organizatorica akcije »Smijehom protiv raka« naglasila kako građani još uvijek mogu kupiti kartu za predstavu »Pračovijek« Peđe Gvozdića, najdugovječniji one man show Broadwaya i Las Vegasa.


Predstava je to autora Roba Beckera koja publiku diljem svijeta nasmijava već više od tri desetljeća.


Smijeh, zabava i odličan osjećaj ono je što publika sa sobom garantirano nosi nakon Pračovjeka.


– Urnebesna je to komedija o muško-ženskim odnosima, nastala prema dugogodišnjoj brodvejskoj uspješnici. Prevedena je na 25 jezika, a Peđa ju uspješno izvodi za domaću publiku. Samo je jedan od 40 glumaca koji predstavu jednako uspješno trenutno izvode u svijetu. Gvozdić je poznat po svojem talentu, redateljskom i glumačkom, a upravo ove godine slavi 10 godina rada i djelovanja u karlovačkom kazalištu »Zorin dom«. Pozivamo zato Zadrane da se uz nas nasmiju, proljepšaju se i budu zdraviji, poručila je Šokota.


Cijena ulaznice, koja je od petka u prodaji je 10 eura, a domaćin predstave je zadarski HNK.