Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Predstavnici HOO dolaze u Zadar, govorit će se o uređenju igrališta OŠ Zadarski otoci

Autor: Portal ZL

13.09.2023. 12:05
Predstavnici HOO dolaze u Zadar, govorit će se o uređenju igrališta OŠ Zadarski otoci

Foto: AK Alojzije StepinacU ponedjeljak je u Zadru tradicionalno obilježen Hrvatski olimpijski dan. Učenice i učenici nižih razreda OŠ Zadarski otoci su se pod stručnim vodstvom trenera AK Alojzije Stepinac i budnim okom svojih učiteljica okušali  u  trkačkim, skakačkim i bacačkim olimpijskim atletskim disciplinama. U projektu su sudjelovale nastavnice:


 • Antonia Klarić 2.d
  • Katarina Vrkić 2.a
  •         Anamarija Botica Miljanović 3.c
  •         Željka Diklan 3.b
  •         Lenka Radić 4.e
  •         Marina Bucić 4.c
  •         Emilija Wertheim 4.d
  •         Katarina Milin 4.e

U nastavku uzbudljivo dana na atletskoj stazi Sportskog centra Višnjik atletičari AK Alojzije Stepinac su demonstrirali svoje sportske vještine, a kulminacija događaja bilo je paljenje olimpijskog plamena te podizanje olimpijske zastave.


– Sretni smo zbog suradnje s OŠ Zadarski otoci i prilike da djeci približimo atletiku kao bazični sport. Djeca su znatiželjna, pokazuju zanimanje i volju za sportskom aktivnošću, a ta spoznaja nas čini zadovoljnima jer je i sam klub postavljen na istim temeljima, rekao je glavni trener AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović te najavio dolazak čelnih ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora u Zadar.
– Do kraja rujna ćemo održati sastanak na kojem će jedna od tema biti i uređenje sportskog igrališta škole na Bilom brigu, kvartu s najvećim brojem stanovnika u Zadru. Postavljanje tartan podloge je bliska budućnost, a o detaljima ovog prijedloga i načinima realizacije razgovarat ćemo s predstavnicima HOO-a među kojima će biti i Neven Šavora, ravnatelj Odjela za istraživanje i unaprjeđenje razvojnih program.


I ove godine obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana su podržali Sportska zajednica grada Zadra i Sportska zajednica Zadarske županije, a upriličene manifestacije su doprinijele očuvanju sjećanja na 1991. godinu kada je 10. rujna osnovan Hrvatski olimpijski odbor.


Foto: AK Alojzije Stepinac