Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SJAJNI KOŠARKAŠ

Mekić ostaje u Zadru: "Sretan što ću ponovo igrati pred zadarskim navijačima"

Autor: Portal ZL

25.07.2023. 19:13
Mekić ostaje u Zadru:

Foto: KK Zadar



Adem Mekić potpisao je novi jednogodišnji ugovor s Košarkaškim klubom Zadar do kraja natjecateljske sezone 2023/24. Mekić se momčadi Danijela Jusupa priključio sredinom ožujka prošle sezone te nije imao pravo nastupa u ABA ligi. U HT Premijer ligi odigrao je značajnu ulogu u osvajanju naslova prvaka Hrvatske, a svojom srčanošću i emocijom “kupio” je navijače Zadra.


– Sretan sam što ostajem i što ću nastaviti surađivati s trenerom Danijelom Jusupom i većinom igrača s kojima sam dijelio svlačionicu prošle sezone. Nema tih novaca koji mogu zamijeniti radost osvajanja naslova prvaka Hrvatske na punom Višnjiku. Uzbuđen sam i sretan što ću ponovo igrati pred zadarskim navijačima i s igračima koji su mi postali prijatelji. Iako sam u Zadru bio samo dva i pol mjeseca, jako sam se vezao uz grad, ljude i klub, rekao je nakon dogovora s klubom Adem Mekić. Mekić je rođen 28. prosinca 1995., igra na poziciji beka šutera, a visok je 195 centimetara. Bio je član seniorske reprezentacije Sjeverne Makedonije s kojom u dva prozora igrao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023.


Novim potpisom Mekić je postao još jedan od igrača iz prošle sezone koji nastavljaju suradnju s KK Zadar. Podsjetimo, prije njega nove dvogodišnje ugovore su potpisali kapetan Marko Ramljak i centar Karlo Žganec. Vjernost Zadru na dvije godine dogovorio je i Čakovčanin Patrik Jambrović koji je stigao iz Šibenke, dok se u Zadar nakon sedam godina vratio Lovro Mazalin, koji je prošle sezone igrao za zagrebačku Cibonu. Iz kluba najavljuju kako nastavljaju sa slaganjem momčadi za sezonu 2023./24. te da bi se nove vijesti mogle saznati vrlo brzo.


Foto: KK Zadar


Foto: KK Zadar