Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

ČETIRI TENORA

Peco, Đani, Vladimir i Filip večeras nastupili na Adventu

Autor: ZL

16.12.2022. 22:00
Peco, Đani, Vladimir i Filip večeras nastupili na Adventu

Foto: Mate Komina

4 tenora, jedan od najpopularnijih sastava na glazbenoj sceni, večeras je 21 nastupio na Adventu u Zadru. Uz neponovljivog Đanija Stipaničeva, popularnog Marka Pecotića Pecu, dugogodišnjeg prvog tenora Vladimira Garića i jedinog Međimurca među Dalmatincima, Filipa Hozjaka, Zadrani su uživali u najpoznatijim svjetskim arijama, domaćim hitovima, kao i u autorskim pjesmama napisanim posebno za ovu četvorku.
– Ono što svi očekuju od nekog tenora, a pogotovo ako su zajedno četvorica tenora, su vrhunske pjevačke izvedbe, što na našim koncertima nije sporno. Međutim, mi kroz pjevanje komuniciramo s publikom, zafrkavamo se na svoj račun, to malo nalikuje na teatar i to je ono po čemu se, vjerujem, izdvajamo od drugih. Naročito smo dobro primljeni na našem mediteranskom području, tu smo svoji na svome, poručili su tenori pred večerašnji dolazak u Zadar.
Posljednji put u Zadru su nastupili u Arsenalu prije šest godina, što znači da je prošlo dosta vremena u kojem su oni postali iskusniji pjevači, a i publika ih se bila zaželjela. S obzirom na to da se priprema novi album, Zadrane su iznenaditi s nekoliko premijernih izvedbi.
Nakon večerašnjeg koncerta sutrašnje jutro rezervirano je za najmlađe. Nakon sv. Nikole i sv. Lucije, s djevojčicama i dječacima družit će se, glavom i bradom, Djed Božićnjak. Od 11 sati izrađivat će se zanimljivi predmeti i likovni radovi, uz pjevanje božićnih pjesama.
Na Trgu Petra Zoranića istovremeno će se održavati smotra mažoret plesa, na kojoj će nastupiti 260 mažoretkinja iz Trilja, Vodica, Livna, Ljubuškog, Neuma, Jastrebarskog, Dubrovnika, otoka Vira, Ugljana i Pašmana, Ciste Provo i Tkona. Defile s mažoretkinjama kreće u 10:30 sati s Kampo Kaštela (Gospa od zdravlja) te preko Kalelarge dolazi na Trg Petra Zoranića, kako bi se svi skupa priključili adventskoj zabavi.