Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čekaju se rezultati

Na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika sudjelovalo 13 učenika

Autor: Marina Šaponja

10.03.2023. 19:07
Na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika sudjelovalo 13 učenika

Foto: OŠ Krune KrstićaU organizaciji OŠ Krune Krstića jučer je u ogranku Gradske knjižnice u Arbanasima održano županijsko natjecanje iz talijanskog jezika na kojem je sudjelovalo 13 učenika iz sedam osnovnih škola u županiji.


Prema riječima Sonje Lovrić Lilić, predsjednice Županijskog povjerenstva, učenici su se natjecali u dvije kategorije, B i C, a natjecanje se sastojalo od pismenog djela i slušnog ispita.


– Učenici su se natjecali u dvije kategorije, B i C. Prva je kategorija učenika koji su talijanski jezik počeli učiti u četvrtom razredu osnovne škole, a C kategorija su učenici, tzv. izvorni govornici, oni koji talijanski jezik pričaju sa svojim ukućanima, objasnila je Lovrić Lilić.
Prije početka samog natjecanja učenicima je dobrodošlicu poželjela ravnateljica OŠ Krune Krstića, Jasmina Matešić, a upriličen je prigodni program u kojem je sudjelovao školski bend i recitatori.


Nakon natjecanja učenici su prošetali Karmom do Punte Bajlo i otočića Sv. Klement u pratnji svojih učiteljica.


Nakon što državno povjerenstvo objedini sve rezultate, bit će poznati tko će iz Zadarske županije dobiti priliku znanje talijanskog pokazati na državnoj smotri.