ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

smjena direktora višnjika

Ministar Erlić i Božidar Kalmeta komentirali slučaj Karlović, evo što kažu

Autor: Portal ZL

29.02.2024. 19:42
Ministar Erlić i Božidar Kalmeta komentirali slučaj Karlović, evo što kažu

Foto: Arhiva ZLDan nakon što je zadarski gradonačelnik Branko Dukić smijenio direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića, njegovu smjenu za HRT komentirali su predsjednik Gradskog odbora ministar Šime Erlić te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta.


Ministar Erlić je napomenuo kako su građani birali Dukića za gradonačelnika da upravlja gradom, a kao predsjednika Skupštine u njegovoj je nadležnosti upravo imenovanje i smjena direktora Višnjika.


– Denis Karlović je prema jasnim izjavama gradonačelnika Dukića svojim zadnjim radnjama nanio štetu, prije svega gradonačelniku, a samim time i gradu Zadru. Tim postupkom je nepovratno izgubio povjerenje Branka Dukića koje je nužno za daljnju suradnju.
Zato mu je gradonačelnik ponudio miran razlaz i drugu funkciju unutar T.D. Višnjik, pružen mu je miran izlaz s funkcije direktora. Danas, mislim, da je ključna uloga za vođenje Grada na gradonačelniku Dukiću i treba mu prepustiti odluke o članovima njegova tima s kojima će voditi Grad kroz poduzeća kao što je TD Višnjik i druga  trgovačka društva.Htio bih napomenuti da je Grad Zadar kontinuirano kroz gradonačelnika Branka Dukića , kroz njegov rad i rad gradske uprave, ulagao i stvorio “Višnjik” i to ne samo kroz rad jednog saziva gradske uprave već kroz niz gradonačelnika u ranijem sazivu. “Višnjik” je projekt više gradonačelnika i direktora, rekao je za HRT ministar Erlić.


Nejasna medijska buka


S njim se složio i Božidar Kalmeta, bivši zadarski gradonačelnik, ali je i izrazio čuđenje čemu tolika medijska buka oko smjene direktora te odgovorio na pitanje, može li to štetiti stranci.


– Stranci to neće štetiti. Odlazili su i drugi gradonačelnici, pročelnici, direktori i ravnatelji, tako da to apsolutno neće štetiti tako da bitno je da taj projekt koji je dobar ide dalje. Mene čudi malo ta buka koja se digla, tim više što nema razloga za to jer ništa s nekim nije počelo niti završava.Što se tiče smjene Karlovića, naravno da sam razgovarao s gradonačelnikom i on je meni rekao da je po njemu napravljena šteta njemu osobno kao čovjeku i kao gradonačelniku, Gradu Zadru, dakle njemu kao nositelju izvršne vlasti koji odgovara za funkcioniranje grada, gradskih ustanova i poduzeća, gdje se ispostavilo da ustvari Branko brani nešto što on nije branio i to je bilo u razgovoru između njih dvoje i tu je Branko, kako on kaže, izgubio trajno povjerenje i da on više u tom smislu ne može funkcionirati te da nema više daljnje suradnje, kaže Kalmeta.


Predsjednik ŽO HDZ-a kaže kako gradonačelnik Dukić ima potporu stranke. – Apsolutno. Branko Dukić je gradonačelnik koji je u dva mandata imenom i prezimenom uz stranku dobio izbore. Na prvim izborima već u provom krugu, a u idućima u drugom i to u jakoj konkurenciji i on ima i povjerenje građana.


Naravno, ako ima povjerenje građana, naravno da ima povjerenje i stranke. Stranački život nije lak, ima loših i dobrih odluka, te lakih i teških vremena. Denis Karlović je naš, on je član stranke koji, naravno, ima i zasluge za upravljanje Višnjikom, tako je bilo, tako će i ostati, komentirao je Kalmeta slučaj za HRT.