Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

REAKCIJE NA SMJENU

Meštrović o smjeni Karlovića: 'Njegova je smjena jako loša za Višnjik. Glazbu Prijovićke ne slušam...'

Autor: Nikolina Lucić

28.02.2024. 12:03
Meštrović o smjeni Karlovića: 'Njegova je smjena jako loša za Višnjik. Glazbu Prijovićke ne slušam...'

Foto: Luka JeličićNakon jučerašnjeg „blitzkriega” nad radnom skupinom koja radi na temeljima Centra za mlade, gradonačelnik Branko Dukić okrenuo se sada prema ŠC – u Višnjik i njegovu uskoro bivšem direktoru Denisu Karloviću, koji će na sljedećem sastanku Skupštine tog društva biti smijenjen, jer je, kako Dukić kaže, došlo do „narušenog povjerenja između Uprave i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom”.


U moru direktora i direktoričića tvrtki u gradskom vlasništvu, u kojima najčešće sjede osobe bliske stranačkim interesima, Denis Karlović se izdvajao po svojoj profesionalnosti i uspješnošću kojom vodi ŠC Višnjik. Upravo je zato, kako nam je u komentaru kazao čelnik gradskog SDP – a Daniel Radeta Karlovićeva smjena dokaz unutarstranačkog rata u samom gradskom HDZ -u ,koji u takvoj situaciji ne može na nogama držati niti vlastiti gradski odbor, a kamoli cijeli grad.


Karlovićevu ostavku Dukić naime pravda „nedosljednošću u komunikaciji i različitim shvaćanjem prioriteta u djelatnosti samog Društva. To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke”.
Mada u svom prvom dopisu medijima eksplicitno nije naveo kako je uzrokom nesuglasica koncert srpske pjevačice Aleksandre Prijović, jasno se da zaključiti da se gradonačelniku baš i nije svidjela situacija u koju su ga mediji doveli razapinjući ga kao krivca za zabranu njegova održavanja. On se naravno, ekspresno po prvim medijskim napisima ogradio i od takvih insinuacija, rekavši „kako iz reakcija koje povezuju smjenu direktora Višnjika Denisa Karlovića s održavanjem koncerta Aleksandre Prijović u dvorani Krešimira Ćosića, demantira povezivanje razloga smjene direktora Karlovića s tim koncertom”.


– Jasno sam i demantirao vijest o zabrani koncerta i isto tako jasno iznio svoje mišljenje kako Zadar tim koncertom neće biti ništa bogatiji, niti bez njega siromašniji. Međutim nikada, pa ni sada, nije mi bila namjera upletati se u to tko će gdje pjevati, a razlozi za smjenu leže u gubljenju povjerenja koje sam već obrazložio ranije, kazao je Dukić, dodavši kako se zdravom odnosu između njega i Karlovića ispriječilo i manipuliranje netočnim informacijama prema javnosti nanijelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost daljnje suradnje u uvjetima međusobnog nepovjerenja.


Sam Karlović nije odgovarao na naše pozive i poruke u kojima smo ga tražili za komentar na ovu situaciju, naročito činjenicu da ga gradonačelnik krivi za loš imidž grada zbog problema oko organizacije koncerta Aleksandre Prijović.


Gradska je oporba uvjerena kako je Karlovićeva smjena dokaz kako se gradonačelnik Dukić više ne može nositi sa pritiscima svoga mandata.


– Prvu je pogrešku napravio raspuštanjem radne skupine Centra za mlade, a sada isti potez ponavlja smjenom Denisa Karlovića, istaknuo je Radeta, dodavši kako je u prostorije zadarskog HDZ – a očito udarila jaka južina, koja muti razmišljanje.


– Takve destruktivne politike i smjena čovjeka, koji je za razliku od tolikih drugih znao raditi svoj posao nema logičnog objašnjenja. Očito je da je gradonačelniku Dukiću povrijeđen ego i ne može izdržati pritisak funkcije koju obnaša. S obzirom da niti sama glava gradskog HDZ – a nije u gradu na redovitoj bazi, kako bi i mogli očekivati da se stranka logično ponaša, rezimirao je Radeta, dodavši kako već mjesecima upozorava na nestabilnosti u gradskom HDZ – u.


Svoj nam je komentar na ovu, kako sam kaže, osjetljivu temu, dao i Enio Meštrović istaknuvši kako će Karlovićeva ostavka rezultirati problemima za sam ŠC.


– Karlović je jedan od boljih ljudi na rukovodećim mjestima u gradu. Njegova je smjena jako loša za Višnjik. Što se tiče same povezanosti njegove smjene sa gospođom Prijović, tu glazbu ne slušam, ali je te glazbe pun grad. Tko će to zabraniti i kada? Ko voli nek je sluša, ura radi na svoj način i uspješno. Zabrane jedino vode u kontraefekt, mišljenja je Meštrović.