Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

PRIZNANJE

Ligi protiv raka Zadar uručena je Zlatna povelja dobrote

Autor: Zadarski list

03.11.2022. 12:08
Ligi protiv raka Zadar uručena je Zlatna povelja dobrote

Foto: FacebookPovodom 20 godina postojanja i djelovanja Lige protiv raka Korčula-Lastovo-Pelješac-Mljet, 29.10.2022.  održana je svečana akademija u Centru za kulturu Korčula kojoj su nazočili i predsjednik Lige protiv raka Zadar,dr. Branko Dukić  te tajnica zadarske Lige, gđa Mirjana Dragičević.


Svake godine ,u organizaciji Lige KLPM napravi se oko dvije tisuće preventivnih pregleda na tim otocima,te sve troškove za te preglede snosi Liga, a liječnici su plaćeni ugovorom o djelu. Tako je stanovnicima tih otoka omogućena prevencija na kućnom pragu ,te se ne moraju nositi sa listom čekanja i putovanjem na kopno, što je nemjerljiv doprinos prevenciji i borbi protiv raka na tim područjima.


Zlatna povelja dobrote


Na večernjoj svečanosti, upotpunjenoj glazbom i prigodnim domjenkom, Ligi protiv raka Zadar uručena je Zlatna povelja dobrote za pomoć i suradnju u osnivanju njihove Lige.
To veliko priznanje za zadarsku Ligu preuzeo je dr. Dukić.


Liga protiv raka Zadar je tako na najljepši način okončala listopad, mjesec borbe protiv raka dojke i opet prikupila materijalna sredstva za onkološke bolesnike. Među ostalim je Općina Novigrad uplatila 5.000,00  kuna za kupnju aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika, za koji je također prikupljeno i 10.000,00 kn od prodaje zbirke pjesama Ivice Ušljebrke „Zatočenik iza staklenog neba“, te iznos od prodanih  11 slika od dobrotvorne izložbe Elle Fleš.


Udruga “Igrajmo se” koju vodi Matija Šango Šimurina u kazalištu je odigrala predstavu “Zabranjeno mlađima od 15”, a u suradnji a Ligom protiv raka Zadar i od prodanih karata prikupljeno je 18.500,00 kuna koje su namijenjene Pedijatriji Opće bolnice Zadar za djecu oboljelu od malignih bolesti.