Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

ATMOSFERA ZA PAMĆENJE

Kakvo iznenađenje za zadarske kvizaše! Neočekivani gost 'zapalio atmosferu' na krcatom kvizu

Autor: Portal ZL

19.01.2024. 13:46
Kakvo iznenađenje za zadarske kvizaše! Neočekivani gost 'zapalio atmosferu' na krcatom kvizu

Foto: Dalmatinska pismaIako javnost mlade veže uz trep, folk, stranu glazbu, među njima je vrlo popularna i dalmatinska pjesma. “Vratimo se u dane autentičnog Mediterana poznatog po svojoj vedroj naravi, podrugljivosti i iskrenosti. Tuđi čovik nikad neće znati...”, poručuje skupina studenata okupljena pod nazivom Dalmatinska pisma koja kroz sadržaje, objave na društvenim mrežama i kvizove želi ljudima, a prije svega mladima približiti dalmatinsku glazbu, od klapske glazbe do mediteranskog popa, kao i život u Dalmaciji. Jučerašnji kviz u Zadru pokazao je da mladi i znaju i vole takvu glazbu. Pridružio im se i Ivica Sikirić Ićo, koji je pjesmama kao što su “Opet je jubin cilin tilon“, “Najlipša si”, “Ovo tilo vire nima” obilježio dalmatinski pop.


Kvizovi o Dalmaciji i dalmatinskoj glazbi


Dalmatinska pisma kao stranica na Instagramu postoji već tri godine. U tom su periodu organizirali preko 30 dalmatinskih kvizova i druženja u cilju promoviranja dalmatinske pjesme.


Jučer su organizirali jedan takav kviz u Zadru. U roku od 30 sati prijavilo se 47 ekipa čak šest dana prije održavanja. Oko 250 kvizaša odmjerilo je ovom prilikom svoje znanje, a bez obzira na poziciju na listi sa završnim rezultatima, sve je čekalo posebno glazbeno iznenađenje – nastup Ivice Sikirića Iće.


Foto: Dalmatinska pisma


Podrška inicijativi mladih
“Želio bih zahvaliti organizatoru – Dalmatinskoj pismi, ali i svima koji su došli, lipo je bilo vidjeti mlade u tolikom broju koje vole dobru pismu. Moj spontani dolazak lipo su dočekali, atmosfera je bila stvarno sjajna. Ma bez riči sam. Stvarno podržavam ovakvu inicijativu mladih, Dalmatinsku pismu i cilu poruku iza koje su stali”, poručio je Ićo i za kraj dodao, “Straha za dalmatinsku pismu nema!”