Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PRIOPĆENJE HDZ-A ZADAR

HDZ Zadar poručio Radeti: 'Želimo ti da na ovoj temi osvojiš barem četvrto mjesto na listi za Sabor!'

Autor: Portal ZL

20.02.2024. 20:52
HDZ Zadar poručio Radeti: 'Želimo ti da na ovoj temi osvojiš barem četvrto mjesto na listi za Sabor!'

Foto: Zadarski list/ArhivaIz HDZ-a Zadar su se u podužoj objavi na svom Facebook profilu osvrnuli na Daniela Radetu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


– Očito je da pojedinci baš od svega žele raditi predizbornu kampanju pa smo primorani ponoviti: Najoštrije osuđujemo napade na predsjednika GO SDP-a Daniela Radetu. Bez ali, bez ako. Nasilje ne može biti opravdanje, a pogotovo ne kao reakcija na iznošenje bilo kakvih stavova o bilo kojoj temi, ma kakvi ti stavovi i motivi za njihovo iznošenje bili. Taj i takav stav smo izrekli odmah nakon napada. Taj stav smo ponovili jučer i to ponavljamo danas. Nasilju jasno, glasno i nedvosmisleno – NE!


– Apelirali smo na smirivanje tenzija te postupanje policije koja je kako vidimo iz javno dostupnih informacija vrlo brzo odradila svoj posao, pronašla počinitelje u oba slučaja i to je jedino dobro u svemu ovome.


– Radeta oko ove teme NIJE u prijeporu s HDZ-om, niti s Gradom Zadrom, koje stalno klevetnički želi “uvući” u sukob. Ima pravo iznositi bilo kakve stavove, kao što i mi imamo pravo reagirati kada u nedostatku konstruktivnog političkog sadržaja izmišlja, iznosi najgore neistine, a sve kako bi skrenuo pozornost na sebe. Takvo zlonamjerno ponašanje je štetno, prozirno i skandalozno.


– Jedina istina je da s Radetom imamo politički sukob na temu proračuna, blokade gradskih projekata i funkcioniranja grada, ali o tome SDP i koalicija Srcem protiv Zadra šute kao zaliveni. Većini građana je postalo jasno što neimanje proračuna u godini s nikad više dostupnih sredstava za ulaganja znači za Zadar. Nažalost, postoje i oni koje za to nije briga, koji imaju neke važnije teme i kojima nije dosta što su zaustavili grad nego nas sve skupa pokušavaju vratiti unatrag.


Za kraj i po tko zna koji put da ne bude dilema:


– Osuđujemo veličanje fašističkih ili bilo kojih drugih totalitarnih sistema. Grad Zadar iz javnog prostora uklanja sve grafite, uvredljive simbole ili poruke koje NEDVOJBENO predstavljaju obilježja totalitarnih sistema ili vrijeđaju na bilo kakvoj osnovi. To se radi bez prevelikog izazivanja pozornosti. Sve suprotno od onih koji su u službu izbora htjeli iskoristiti ovu priču koja baš ni po čemu nije bila aktualna.


– Možemo raspravljati oko toga što mural predstavlja i na što asocira, ali nedvojbeno ne možemo zaključiti ništa i u tu beskrajnu priču ne želimo dalje ulaziti. Činjenica je da su autori (Tornado Zadar) te braniteljske udruge jasno stali iza murala javno tvrdeći da je riječ o ilustraciji hrvatskog vojnika iz Domovinskog rata.


P.S.


Ne brini Daniel, mi te sigurno ne želimo politički eliminirati, mi te želimo što duže tu… I želimo ti da na ovoj temi osvojiš barem četvrto mjesto na listi za Sabor!, stoji u objavi HDZ-a Zadar.