Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

nezavisni vijećnik

Enio Meštrović zatražio sastanak s gradonačelnikom

Autor: Marina Vlakić

03.01.2023. 18:17
Enio Meštrović zatražio sastanak s gradonačelnikom

Foto: Arhiva ZLNakon što je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić oporbenim vijećnicima dostavio odluku gradonačelnika o obustavi izvršenja proračuna, nezavisni Enio Meštrović zatražio je sastanak s gradonačelnikom.


Upit vezan za amandmane poslao je i vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, što praktički znači da je izvanredna sjednica Gradskog vijeća sve izvjesnija i da bi Zadar sutra konačno mogao dobiti zakonit proračun.


Vijest o sastanku Enija Meštrovića s rukovodstvom Grada potvrdio nam je pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković, iznoseći i detalje sastanka predstavnika Grada i liste Enija Meštrovića.
– U ponedjeljak je Meštrović od gradonačelnika zatražio popis amandmana uz obrazloženje zbog čega su oni nezakoniti. Odgovorili smo mu dostavom odluke o obustavi izvršenja proračuna s obrazloženjima zašto su konkretni amandmani nezakoniti.


Nakon toga, Meštrović nas je nazvao i predložio sastanak u 12 sati u Gradskoj upravi. Sastanak smo održali i sa strane Grada nazočili su mu zamjenik gradonačelnika Ante Babić, pročelnik za financije Ivan Mijolović i ja, te Enio Meštrović, Adela Frank i Manolo Birkić.


Razgovarali smo o mogućim rješenjima situacije s nezakonitim proračunom te im je objašnjen jedini mogući način otklanjanja nezakonitih amandmana, a to je forma zaključka o povlačenju takvih amandmana. Rekli su da će održati dodatne konzultacije i zauzeti stav, kazao nam je Ćurković.


Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, jučer još nije donio odluku o sazivanju izvanredne sjednice jer, kako nam je pojasnio, čeka odgovore Meštrovića i Rubeše za što im je dao rok do danas.