Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

USVAJANJE PRORAČUNA

Dukić: Pohvaljujem Dilberovu odgovornost

Autor: Marina Vlakić

20.12.2022. 09:49
Dukić: Pohvaljujem Dilberovu odgovornost

Foto: Arif SitnicaZadarski gradonačelnik Branko Dukić osvrnuo se na ostavku direktora gradske tvrtke Zadar sport, Jurice Dilbera, koji je nam je izjavo da svoj manadat stvalja na raspolaganje. Dilber je naglasio da ukoliko je on bilo kakav problem, svojom voljom to više ne želi biti, poručujući kako je »spreman otići ako je to za dobrobit građana«.


U obrazloženju svojega poteza nagasio je da nije političar i ne želi sudjelovati u političkoj utakmici, smatrajući kako SDP-ovo uvjetovanje podrške proračunu njegovom smjenom nije korektno. Naime, poznato je da je zadarski SDP gradskoj vlasti kao jedan od uvjeta za izglasavanje proračuna za iduću godinu, postavio i smjenu direktora Zadar sporta.


Mnogi su se ovih dana pitali što će po tom pitanju zadarski gradonačelnik poduzeti, odnosno hoće li udovoljiti ovom zahtjevu SDP-a. Dilber je povukao potez, poručujući kako je je u datim okolnostima stručno i odgovorno obavljao svoj posao te upravo zbog toga ne želi da se više na bilo koji način u javnosti licitira njegovim imenom, pogotovo ne u kontekstu usvajanja proračuna.
– Otkako sam na čelu Javne ustanove Zadarski sport trudio sam se biti na raspolaganju i raditi najbolje što mogu za razvoj zadarskog sporta, sportaša i rekreativaca, kazao nam je Dilber, osvrćući se i na optužbe o navodnom nepoštivanju branitelja Domovinskog rata što su mu neki zadnjih dana spočitavali.


Za komentar njegove ostavke pitali smo gradonačelnika Branka Dukića.


– U posljednje vrijeme nekoliko sam puta razgovarao sa ravnateljem Dilberom. Zbog različitih okolnosti još prije nekoliko mjeseci mi je izrazio svoju želju da odstupi s mjesta ravnatelja. U zadnje vrijeme on sve češće podnosi teret političkih različitosti u Gradskom vijeću i to nikako nije korektno.Pohvaljujem njegovu odgovornost kojom je pokazao važnost javnog interesa i važnost usvajanja novog proračuna. I to mnogo više i bolje od pojedinih vijećnika koji puno pričaju o odgovornosti prema Gradu, ali je jako malo pokazuju i provode u djela, kaže Dukić, koji oito i dalje računa na Dilbera kada je u pitanju zadarski sport.


– Zbog toga što je to njegova volja, prihvatit ću njegovu ostavku i mandat koji je stavio na raspolaganje. Ali da odmah budem jasan, on svakako ostaje raditi u zadarskom sportu i uključen u sportsku zajednicu. Siguran sam da će i dalje svojim iskustvom doprinositi razvoju sporta u Zadru, poručuje gradonačelnik Dukić.


Bivši direktor Zadar sposta tako ostaje u svom resoru, a uskoro ćemo saznati tko je novi direktor ove gradske tvrtke. Naime, bilo je samo pitanje dana kada će se Dilber povući sa svoje dužnosti jer je SDP, nakon pregovora s HDZ-om, poručivao da neće odustati od njegove smjene. Dilber očito više nije htio biti uteg svojoj stranci te je stavljanje mandata na raspolaganje bila najbezbolnija opcija za svih.