Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

VELIKA GESTA!

Za vjernost, radišnost i prijateljstvo, Bore Perica djelatnika nagradio novim autom

Autor: Nikolina Lucić

13.09.2023. 14:00
Za vjernost, radišnost i prijateljstvo, Bore Perica djelatnika nagradio novim autom


Zamislite bajku u kojoj vas šef za vjernost, radišnost i prijateljstvo dugo 30 godina nagradi novim novcatim automobilom. Za većinu nas smrtnika san je to koji nikada nećemo doživjeti, no za jednog djelatnika staklarske tvrtke “Bim Perica” 57 – godišnjeg staklara Predraga Gospića, danas je postao stvarnost.


Njegov ga je gazda Bore Perica povodom 30. obljetnice postojanja svoje tvrtke nagradio novom jurilicom i kao dugogodišnjeg ga djelatnika i dobrog prijatelja nagradio kao nitko drugi. Četiri ručna sata dobili su i djelatnici sa stažom preko 20 godina. Uz veliko slavlje sa kolegama i obitelji Bore je proslavio dugogodišnju tradiciju svoje tvrtke i ogromnom se nesebičnošću zahvalio djelatnicima koji da već desetljećima prate na putu poslovnog uspjeha.

U staklarskoj je radionici Predrag kao kod kuće, jer uostalom pokloniti 30 godina rada i usavršavanja samo jednom poslodavcu nije mala stvar. Predraga smo unatoč slavlju i šušuru zatekli u uobičajenim radnim zadacima, a skromno nam je kazao kako su od početaka tvrtke do danas zajedno prošli sito i rešeto. Direktor Bore Perica ovom je prilikom naglasio kako je 30 godina Predrag bio njegov pomoćnik i oslonac.


“Rame uz rame radimo svaki dan”


– Sve smo zajedno prošli, od rata do pandemije. U 50 godina rada u struci 30 radimo zajedno. Rame uz rame radimo svaki dan. Zajedno dijelimo teret i uspjehe posla. Drago nam je da mnogi objekti diljem grada nose naš potpis i pečat, rekao je Perica, naglasivši kako je novi auto mala nagrada za radnika kao što je Predrag.


– Njegove zasluge, rad i stručnost nadilaze ovu nagradu koju mu poklanjam. Iako je rijetko da se šefovi ovako zahvaljuju radnicima, važno je njegovati i poštivati radnike i njihov zanat. On se živi i uči svaki dan. Staklo je zaista izazov i za najvještije majstore, a obećavam da ću i u budućnosti nagrađivati svoje najbolje djelatnike, kazao je Perica, zahvalan kolegi koji mu je preporučio Predraga.– Počeli smo sa šestoro zaposlenih, a u najboljim smo danima imali i po tridesetak zaposlenih. Svaka tvrtka ima svoje uspone i padove, bolje i lošije dane, dodao je Perica, dok nam je Predrag susprežući suze rekao kako ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti ovakav poklon.


– Na momente je bilo teško. Ali pamtiti ćemo ono dobro i veselo. Šef je kontinuirano ulagao u nas i u strojeve. Radnik ne može poželjeti bolje od poštena šefa, jer nije sve u šoldima. Važan je naš međusobni odnos i prijateljstvo, mada sam imao i momenata kada sam se htio ostaviti staklarskog posla, kaže nam Predrag. Njegova nam supruga kaže kako nikad nervozu i napetost nije donosio kući i 30 godina bio najvrjedniji čovjek i suprug koji se samo može poželjeti.


“Iznenadili smo se ovom gestom”


– Jako smo se iznenadili ovom gestom. Bore je čovjek koji je uz nas stajao u dobru i u zlu. Prijatelj je za sva vremena, više od šefa, naša obitelj, kazala nam je Jadranka. Sve dobro u poslu i životu dodaje Predrag dolazi iz poštovanja i odnosa između radnika i šefa.


– Počeo sam raditi odmah iza srednje škole, sa 17 godina, no Bore je najbolji šef u gradu. Po struci sam tokar, nisam uvijek radio u “Bim Perice”, ali tu ostajem do mirovine, dodao je Predrag, koji se uz gromoglasni pljesak i konfete odvezao u svom novom autu. Vedran Kovačević, Branka Stanić, Duška Perica i Zorica Pavlović također su dobili nagrade za svoju marljivost i 20 godina radnog staža u “Bim Perice”.


– Moj najvjerniji kolega i prijatelj donio je ono što najviše i zaslužuje, dodao je Perica, dok se slavljenik Predrag zahvalio svom šefu i prijatelju, jer nije mala stvar uživati puno povjerenje u vlastiti rad i sposobnosti.