Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zbog vjetra

Za sve skupine vozila zatvorena A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok

Autor: Hina

15.03.2023. 07:58
Za sve skupine vozila zatvorena A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok

Foto: Mateo Levak/Novi listZa sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, a obilazak je državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).


Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.


Zabrana za I. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli) je na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnim cestama između Vaganačkog mosta i Borja te od Udbine do Gračaca, između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo, između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće.
Zabrana za I. i II. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikli, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom) je  na autocesti A7 između čvorova Rijeka Istok (Draga) i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te na Krčkom mostu (prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti).


Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima HAK savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.


Poteškoće u pomorskom prometu


U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak te katamaranske linije Novalja – Rab – Rijeka, Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Milna-Rogač, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Milna-Split, Korčula-Hvar-Split i Dubrovnik-Korčula-Lastovo.