Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

VOŽNJA U PIJANOM STANJU

Vozio 'mrtav pijan', pa napuhao čak 2,90 promila

Autor: Portal ZL

24.07.2023. 14:49
Vozio 'mrtav pijan', pa napuhao čak 2,90 promila

Foto: Luka JeličićNa prometnicama Policijske uprave zadarske u dane vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu. Policija je evidentirala ukupno 327 prekršaja od čega izdvajamo 25 za alkohol, 88 za prekoračenje brzine, 28 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 15 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 zbog prolaska kroz crveno svjetlo i 2 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.


U tom periodu evidentirano je 29 prometnih nesreća u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede. Tijekom provođenja kontrola u prometu, alkotestirano je 437 vozača, a najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,90 g/kg.


Tako su policijski službenici Postaje prometne policije 21.srpnja u Zadru, na ulici 72.bojne Vojne policije u 15,50 sati zaustavili 59-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,90 promila. Poradi vožnje pod utjecajem alkohola, vozač je isključen iz prometa te zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud.
Jučer je na kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen i 41-godišnjak, koji je u nedjelju, 23.srpnja iza ponoći u Zadru, na Bokanjcu prošao kroz semaforizirano raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla, a daljnjim policijskim postupanjem je utvrđeno kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,95 promila.


Foto: Vedran Karuza/Novi list