Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

PU ZAGREBAČKA

Uhićen lopov kojeg se sumnjiči da je počinio čak 43 pljačke u Zagrebu

Autor: Hina

23.07.2023. 14:00
Uhićen lopov kojeg se sumnjiči da je počinio čak 43 pljačke u Zagrebu

Foto: PexelsZagrebačka policija je u nedjelju izvijestila da je završeno kriminalističko istraživanje 42-godišnjaka pod sumnjom da je čak 43 puta opljačkao objekte na području Zagreba i to od svibnja 2021. pa do srpnja 2023. godine, a uhićen je u petak nakon što je opljačkao ljekarnu u Zagrebu.


U petak na području Rapske ulice je tada nepoznati počinitelj opljačkao ljekarnu te otuđio novac. Policajci su uočili muškarca koji je kod njih izazvao sumnju, a udaljavao se od mjesta gdje se odvila pljačka, te ga sustigli i uhitili.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni povezan s brojnim drugim pljačkama na području grada. Sumnja se da je počinio 43 razbojništva, od čega su tri ostala u pokušaju, na području grada Zagreba odnosno po zagrebačkim kvartovima.
Osumnjičeni lopov nije birao objekte napada, pa je tako ulazio u trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom.


Po ulasku u prostor, s pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.


Policija je potvrdila da se radi o plastičnom pištolju, nešto što u samom trenutku zaposlenici nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih.


Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.