Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na današnjoj sjednici

Ugostitelj Erik Pavin predložen za nagradu za životno djelo

Autor: Marina Vlakić

16.03.2023. 12:08
Ugostitelj Erik Pavin predložen za nagradu za životno djelo

Foto: Arhiva ZLOdbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije na jučer održanoj sjednici donio je odluku kojom za nagradu za životno djelo Županijskoj skupštini predlažu zadarskog ugostitelja Erika Pavina, i to za područje gospodarstva, ugostiteljstva, turizma, sporta, kulture i humanitarnog rada. Pavina su za ovo visoko priznanje Županiji su predložili Mjesni odbor Puntamika i Košarkaški klub Opus Puntamika.


No konačnu odluku o ovom priznanju donosi Županijska skupština na idućoj sjednici, dok će nagrade za životno djelo, kao i godišnje nagrade, biti dodijeljene na svečanoj sjednici povodom Dana županije. Osim Pavina, za nagradu za životno djelo bili su predloženi Drago Marić za područje novinarstva, Mladen Ušković za tradicionalnu malu brodogradnju u drvu, Alemka Džaferagić za područje humanizma i dr. Marko Prenđa, te postumno liječnik Stipe Kujundžić i turistički vodič Vinko Bakija.


Prijedlozi su zaprimani do 1. ožujka, a Županija ova priznanja dodjeljuje za najveće zasluge za područja znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, tehničke kulture, umjetnosti, sporta, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava te ostalih područja društvenog života. O laureatima su ove godine odlučivali predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja Antonio Vučetić, potpredsjednik Božidar Longin te članovi: Šime Vicković, Željko Šoša, Mate Lukić, Ante Rubeša, Ivica Žuvela, Ivan Matić i Nenad Klarić.
Uz sedmero kandidata predloženih za dodjelu Nagrade Zadarske županije za životno djelo, za dodjelu Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2022. godini predloženo je ukupno 26 kandidata. Odbor za dodjelu javnih priznanja odlučio je kako će Godišnju nagradu dodijeliti Petru Logaru za područje vatrogastva, Gimnaziji Vladimira Nazora – Školskom sportskom društvu Vladimir Nazor za područje športa, Mateju Nevešćaninu i Šimi Periću za područje športa, tvrtki Olimp d.o.o za proizvodnju i trgovinu za područje gospodarstva, udruzi »A cappella« pjevanja odnosno A.K.A. Crescendu za područje kulture i umjetnosti, Sveučilištu u Zadru za područje znanosti i obrazovanja, Josipu Pulji za područje športa, tjelesne kulture i ostala područja društvenog života), Anamariji Botica Miljanović za područje kulturno prosvjetnog rada, društvenog i humanitarnog rada, Nogometnom športskom klubu Sveti Mihovil za područje sporta i odgoja djece i mladih te Šimi Fanteli i Mihovilu Fanteli za područje sporta.


Priznanja će im uručiti predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić na svečanoj sjednici.