Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

NAGRADE MATICE ZADRANA

Nagrada za životno djelo Ljubi Bolanči i Ermi Ivoš Nikšić

Autor: Marija Orešković

15.12.2022. 17:37
Nagrada za životno djelo Ljubi Bolanči i Ermi Ivoš Nikšić

Foto: Arif Sitnica



U Kazalištu lutaka Zadar dodijeljena su priznanja Svečane akademije Matice Zadrana zaslužnim građanima, kao i zahvalnice ustanovama koje su zaslužne za pomoć u ostvarivanju programa spomenute udruge.


Svečanošću se obilježava kraj godišnjeg rada jedne od najstarijih udruga na području Grada i županije koja će iduće godine proslaviti tridesetu godinu svoga postojanja. Događaj je vodila tajnica Matice Nikolina Mojić, dok se prisutnima obratio predsjednik Matice Zadrana dr. sc. Šenol Selimović.


Dvije nagrade za životno djelo podijeljene su legendarnom ugostitelju Ljubi Bolanči te prof. dr. sc. Ermi Ivoš Nikšić, sveučilišnoj profesorici na Sveučilištu u Zadru.




Sedam godišnjih priznanja dodijeljena su mladim ljudima koji postižu izvrsne uspjehe u sportu, glazbi, slikarstvu, obrazovanju i ostalome: Krešimiru Butiću, Namiku Agiću, Stelli Čolo, Noelu Dedaju, Niku Nevešćaninu i Franku Šušiću.


Simpatično priznanje pod nazivom »Naj Zadranin« u tekućoj godini dodijeljeno je Robertu Zeliću, portiru zadarske Gradske uprave. Zahvale su primile ustanove HNK Zadar i Pučko otvoreno učilište »Dom na žalu« Preko.


– Iduća će nam godina zasigurno još aktivnija s puno više programa. U planu su nam nove knjige, tribine, građanske inicijative. Vaše ideje bit će i naše, kazao je Selimović.


Kulturni dio same svečanosti uveličalo je plesnim dijelom KUD »Zadarski tanac«, učenici Glazbene škole Blagoje Bersa su prisutne počastili svojim instrumentalnim izvedbama, a nastupio je i poznati zadarski glazbeni duo Mario Padelin i Šime Botica.