Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za srednjoškolce

U Gimnaziji Vladimira Nazora počelo natjecanje iz stranih jezika

Autor: N.L.

28.02.2023. 10:26
U Gimnaziji Vladimira Nazora počelo natjecanje iz stranih jezika

Deseci zadarskih srednjoškolaca okupili su se u Gimnaziji Vladimira Nazora na Županijskom natjecanju iz stranih jezika za učenike srednjih škola Zadarske županije za školsku 2022./2023. godinu. Natjecanju iz engleskog jezika pristupili su učenici koji su svojim radom i trudom zaslužili pristupiti natjecanju. Učenike je zabavila i školska klapa “Feral” pod vodstvom Ive Mustać Klarin.


Ravnateljica Sandra Šango prije početka natjecanja istaknula je kako je Gimnazija Vladimira Nazora dugi niz godina domaćin natjecanjima iz stranih jezika.


– Strane je jezike uvijek korisno i neophodno znati. Iako na svijetu postoje tisuće jezika, za neke od kojih nikad nismo niti čuli, engleski je jezik najpoznatiji svijeta koji prevladava u znanosti i kulturi, naglasila je Šango, dodavši kako nakon engleskog slijede i natjecanja iz drugih stranih jezika.


– Izvrsno znati engleski jezik čini veliku razliku. Vi, koji ste svojim izvrsnim rezultatima, nakon školskih natjecanja ostvarili pravo nastupa na županijskoj smotri, naš ste najveći ponos. Vaši vas profesori i mentori nesebično vode na ovom putu i pomažu Vam riješiti zahtjevne zadatke. Stoga se ponosite njima i svojim znanjem. Ne mogu Vam poželjeti ništa više nego da ostvarite svoj najveći potencijal i kvalificirate se na državnu smotru.