ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PRIOPĆILI IZ POLICIJE

Tijekom srpnja u nepropisnom glisiranju zatečeno 197 plovila

Autor: R.H.

09.08.2023. 15:24
Tijekom srpnja u nepropisnom glisiranju zatečeno 197 plovila

Foto: PU ZadarskaTijekom mjeseca srpnja, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar nastavili su s pojačanim nadzorom na moru u cilju ostvarivanja veće sigurnosti nautičara, ronioca i plivača, priopćili su iz zadarske policije. Također, policijski službenici postupali su i po dojavama građana o eventualnim ugrožavanjima sigurnosti pomorskog prometa, gdje su brzom intervencijom i dolaskom na mjesto događaja, poduzeli mjere i radnje prema osobama koje su zatekli u prekršaju.


– Policijski službenici u tom periodu utvrdili su ukupno 197 prekršaja nepropisnog glisiranja zbog čega su temeljem odredbi Pomorskog zakonika, prekršajno sankcionirali osobe koji su upravljali plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u zadarskom akvatoriju. Također, policijski službenici su u kontroli pomorskog prometa zatekli i 5 vlasnika plovila koji nisu posjedovali policu obveznog osiguranja plovila. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, vlasnici plovila prekršajno su sankcionirani. Pozivamo i ovim putem nautičare i ostale sudionike na moru na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih propisa bitnih za sigurnost na moru, stoji u priopćenju policije.


Nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kupačima je dozvoljeno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona, podsjećaju iz policije.


Foto: PU Zadarska