ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

sve o policijskom poslu

Sutra Dan otvorenih vrata PU zadarske

Autor: Portal ZL

10.05.2023. 14:26
Sutra Dan otvorenih vrata PU zadarske

Foto: PU zadarskaMinistarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. godini i natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“.


Kako bi se našim građanima približio policijski poziv, Policijska uprava zadarska u okviru kampanje “Postani policajac/policajka” organizira Dan otvorenih vrata u Zadru u četvrtak, 11. svibnja 2023. godine u vremenu od 11 do 13 sati u Športskom centru Višnjik – Dvorana 3.


Prisutni će imati mogućnost vidjeti pokaznu vježbu demo tima pripadnika Interventne jedinice policije, pokaznu vježbu pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.


Pokazne vježbe
Također će biti postavljeni edukativni postavi, kako bi se prisutni mogli upoznati sa svim rodovima policije te opremom i tehnikom koju koriste (temeljena, prometna, pomorska, granična policija, protueksplozijska zaštita), dok će policijski službenici kriminalističke policije prezentirati okupljenima metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.


Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon, te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu, a susresti će se i s policijskim psima.


Napominjemo, kako su polaznicima tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.