Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Rekonstrukcija raskrižja

Stanovnici Bilog briga jedva čekaju uređenje crne prometne točke

Autor:

08.11.2022. 11:03
Stanovnici Bilog briga jedva čekaju uređenje crne prometne točke

Foto: Arif SitnicaU tijeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja Puta Biliga i Ulice Hrvatskog sabora. Hrvatske ceste kao investitor započele su radove rekonstrukcije i izgradnje raskrižja državne ceste DC306 s ulicom Put Biliga sredinom ožujka ove godine, a završetak je planiran sredinom ožujka sljedeće godine.


– Smatram kako je rok od godinu dana više nego komotan i ne vjerujem kako će se radovi oduljiti. Radovi su trenutno ušli u Ulicu Hrvatskog sabora gdje se nastoji napraviti što više toga kako se ne bi trebalo postavljati privremenu prometnu regulaciju i na taj način smanjiti prometnu protočnost na ovoj, vrlo prometnoj cesti. U tijeku je izrada potpornih zidova, nasipava se krak za lijevo proširenje za uključenje s Puta Biliga u Ulicu Hrvatskog sabora, postavljaju se slivnici za prihvat oborinskih voda koji će se spojiti na već izgrađen sustav odvodnje na Putu Biliga, nabrojao je Mario Pinčić iz Hrvatskih cesta.


Radove izvodi zajednica subjekata Kruševo-put, zagrebačka Ingra i Mežnar građevinske usluge iz Duge Rese, a njihova vrijednost iznosi 7 milijuna kuna.


Olakšano prometovanje
Nema sumnje kako stanovnici Bilog briga s nestrpljenjem čekaju dovršetak radova jer se radi o jednoj od crnih točaka u gradu pa će postavljanje semaforiziranog raskrižja olakšati uključivanje s Puta Biliga u Ulicu Hrvatskog sabora, Put Biliga neće imati veliki nagib kao i dosad, a napravit će se pješački prijelazi.


Stanovnici Bilog briga s nestrpljenjem čekaju završetak rekonstrukcije križanja Puta Biliga i Hrvatskog sabora na kojem su radovi počeli početkom ožujka ove godine. Naime, ovih je dana na Putu Biliga stavljen prvi sloj asfalta, pa je cijeli projekt počeo dobivati i nekakve končane konture. Tako će raskrižje koje je bilo jedno od najvećih crnih točaka u gradu postati semaforizirano, neće imati veliki nagib kao do sad, a dobit će pješačke prijelaze.


– Semaforizirano raskrižje olakšat će protočnost u prometu. Grad je već ishodovao građevinsku dozvolu za rekonstrukciju sjevernog dijela ceste pa će se ići u njezinu rekonstrukciju, no nije mi poznato kada će početi ti radovi, kazao je Pinčić.


Na Putu Biliga stavljen prvi sloj asfalta