ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Privremeno rješenje

Sportski klubovi smješteni u školske dvorane

Autor:

07.12.2022. 12:49
Sportski klubovi smješteni u školske dvorane

Foto: Arif SitnicaDvorana Mocire već je neko vrijeme izvan funkcije jer je uslijed velikih količina oborina došlo do prokišnjavanja krova, te su se sportski klubovi i drugi koji koji koriste ovu dvoranu našli na mukama gdje će i u kojim terminima održavati treninge. Informaciju smo tzatražili i od direktora Javne ustanove Zadarski sport Jurice Dilbera još 22. studenog, a sada smo dobili njegovo službeno priopćenje u vezi dvorane.


– Dvoranu Mocire koriste rukometni klubovi RK Zadar 1954, ŽRK Zadar i RK Zadar 2013, malonogometni klubovi, KK Puntamika te rekreativci. Isti dan kada je došlo do zatvaranja dvorane Mocire, predstavnici svih klubova pozvani su na zajednički sastanak s Gradom Zadrom i ustanovom Zadarski sport. Našlo se rješenje na način da su svi sportski klubovi smješteni u školske dvorane te su im osigurani termini do završetka sanacije krova i osposobljavanja dvorane, objasnio je Dilber.


Navodi kako je u tijeku prikupljanje ponuda za sanaciju krova te kako u ovom trenutku još uvijek nije poznato koliko će ovaj posao koštati.
Dilber se osvrnuo i na naše upite u vezi uređenja Parka Radosti, a što je bila jedna od tema rasprave na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, vijećnica Irena Dragić napomenula je kako sprave i podloge namijenjene za uređenje prostora Parka Radosti stoje u dvorani Ravnice te je uputila pitanje kada će se taj dio urediti.


– Tzv. Park Radosti izmješten je sa stare lokacije na koju svi aludiraju te se nalazi neposredno ispred ulaza u dvoranu Ravnice s desne strane gdje je jasno vidljiv svim korisnicima i građanima. Prostor Parka Radosti koji se nalazi iza dvorane Ravnice, a koji je trenutačno obrastao raslinjem i nije uređen dodijeljen je u zakup najboljem ponuditelju za padel teren putem javnog natječaja objavljen u Zadarskom listu i na elektronskim stranicama javne ustanove Zadarski sport, kazao je Dilber, dodavši kako navodi vijećnice Dragić nisu točni jer gumirana podloga nije namijenjena za uređenje Parka.