Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NOVA ZVIJEZDA

Predstavljanje prvijenca Jurice Milina ovog utorka u Centru Mocire

Autor: Nikolina Lucić

05.12.2022. 18:30
Predstavljanje prvijenca Jurice Milina ovog utorka u Centru Mocire

Foto: Arhiva ZLNa zadarskom je književnom nebu zasjala nova, iako Zadranima dobro poznata zvijezda – Jurica Milin, koji u utorak predstavlja svoj književni prvijenac »Živite zajedno i sretno«.


Godine 2019., na otvorenju prve izložbe art terapije u našem gradu, Edukativna dvorana Kneževe palače bila je premala za sve koji podržali ovog mladića koji je svoje emocije oslobodio umjetničkim radom.


Dan uoči pete godišnjice smrti brata Ante koji je tragično stradao u prometnoj nesreći, 2013. godine preplivao je kanal između Preka i Zadra te dokazao kako se upornošću i voljom mogu svladati sve prepreke.
Zadranin snažnog duha s Down sindromom, sportaš je koji je ostvario vrhunske rezultate u plivanju, te nastavio sa svojim sportskim životom u novom sportu taekwondou u kojem također ostvaruje vrhunske rezultate.


Njegova knjiga je objavljena u suradnji s Hrvatskom udrugom za Art terapiju, a objedinjuje Milinov kreativni likovni i književni izražaj. Financije za objavu pokrivene su od strane Košarkaškog kluba Diadora koji je tijekom ljetne lige ˝Kazni me za dobro˝ 2022. godine prikupio sredstva za Milina, a nakladnik je zadarska udruga Ahimsa, koja sve Zadrane poziva na predstavljanje knjige, koje će se održati u utorak, 6. prosinca u Centru za pružanje usluga u zajednici Mocire s početkom u 18 sati.


Milin, kojeg su Zadrani već upoznali kao svestranog sportaša i umjetnika na promociji će proslaviti rođendan i predstaviti zbirku koja sadrži 16 pjesama i 15 fotografija koje je snimio tijekom radionica art terapije s Magdalenom Rubeša.


Mira Treursić, predsjednica udruge Ahimsa kratko nam je kazala kako je udruga u suradnji s košarkaškim klubom Diadora prikupila sredstva za izdavanje knjige, te kako je ovo prvo djelo koje izlazi u njihovoj nakladi.


– Jako se veselimo predstavljanju knjige, te naravno velikom druženju koje pripremamo, a na predstavljanju će o knjizi govoriti Josipa Ćurić, Magdalena Rubeša, Juričina majka Klaudija, Jelena Lokas Peroš, naš dragi Jurica i moja malenkost, kazala je Treursić, dodavši kako za promociju pripremaju veliko slavlje, na kojem će Jurica i njegovi prijatelji pročitati nekoliko njegovih uradaka, a osvrnut će se i na njegov fotografski rad.


– Za sve obožavatelje, Jurica priprema potpisane primjerke knjige koja će se moći kupiti po prigodnoj cijeni od 100 kuna, tako da sve Zadrane pozivamo da nam se pridruže u Centru Mocire, zaključila je Treursić.