Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Predavanje

Saznajte je li društveno poduzetništvo za vas

Autor: A.Š.

23.02.2023. 16:29
Saznajte je li društveno poduzetništvo za vas

Foto: Pixabay

„Društveno poduzetništvo: Je li to za mene i zašto?“ naziv je predavanja koje će biti održano u Zadru 2. ožujka s početkom u 13 h u prostorijama udruge „Prizma“, a koje organizira udruga „Eko-Zadar“, dok je suorganizator CISOK Zadar.
Predavanje se održava i sklopu projekta „AktiBiz – društveno poduzetništvo udruga za stabilnu zajednicu“ i namijenjeno je, prije svega, aktivnim nezaposlenim osobama, tražiteljima posla i onima koji su u postupku traženja potpore za samozapošljavanje ili o tome razmišljaju. Dodatno, namijenjeno je osobama koje svoje ideje žele pretočiti u posao, ali pri tom žele da njihov posao doprinosi izgradnju ekonomske i društvene pravednosti.


Na predavanju će biti obrađene teme:


  • Što je društveno poduzetništvo, kako se postaje društvenim poduzetnikom i zašto EU razvoj društvenog poduzetništva ima u svojim politikama?
  • Tko su društveni poduzetnici u Hrvatskoj i kako su s društvene margine postali graditelji društvene i solidarne ekonomije?
  • Koje su razlike između klasičnog i društvenog poduzetništva?
  • Koje su PR i marketinške prednosti društvenog poduzeća u odnosu na klasično? (Razvoj tržišta koje bira koga podupire potrošačkim navikama)
  • Udruga kao društveni poduzetnik

Broj mjesta je ograničen pa se zainteresirani mole da se prijave na e-mail: [email protected] te da u e-mailu navedu ime i prezime, kontakt telefon, te jesu li nezaposleni i ako jesu – vode li se u evidenciji HZZ-a ili ne.