Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

obilazak x. izborne jedinice

Ričard završava kampanju: "Ništa ne iđe naprid, iđu samo oni - i livi i desni"

Autor: Iva Bucić

15.04.2024. 09:15
Ričard završava kampanju:

Foto: Neva Zganec/PIXSELLKampanju koju je započeo kada je na Markov trg stigao s demižonom i pršutom pa premijera pozvao na pivu, Ričard završava turnejom po desetoj izbornoj jedinici, za koju je rekao da će potrajati sve dok mu izdrži jetra. Na stotinama kilometara dugom putu kojeg je prevalio na motoru od 50 kubika, Ričardu su građani poklonili dva janjca, koja bi mogla, sve se čini, u srijedu završiti kao kolateralna izborna žrtva.


Predizborne ankete


Prema nekim predizbornim anketama, stranka Ričard Nezavisni, koju je nezavisni zadarski gradski vijećnik Enio Meštrović osnovao pred izbore, zaista ima šansu osvojiti mandat u devetoj, zadarskoj izbornoj jedinici, u kojoj je nositelj liste Marin Pijaca, odnosno njegov alter-ego Dragan.


Iako Ričardu ankete u desetoj izbornoj jedinici ne predviđaju prolaz, on se već optimistično veseli saborskim povlasticama. Ne zanimaju ga, kaže, visoke političke funkcije, no na postizbornu koaliciju pristat će samo pod uvjetom da Dragan bude premijer. A dok Dragan bude radio, Ričardu je plan iz saborskog kafića izaći samo kad treba dignuti ruku.
– Dok god su glavne zvijezde Hrvatske političari, dotle će ova zemlja biti u k****. Baš zato što se ovaj narod svakodnevno truje s podjelama i mržnjom, bitno je da dođe jedan normalan čovik ko što je Dragan. To je čovik koji ne mudruje puno, a čitav život radi i leti na sve strane.


Mi nećemo biti puno po vijestima pa da d******mo narodu. Kad bude tribalo dizati ruku, onda ćemo se mi dogovoriti što je najbolje za nas i za hrvatski narod, a dotle ću ja biti u saborskom kafiću i piti. To je moj program, sažima Ričard.


Na pitanje žive li Hrvati dobro, Ričard kaže da dobro žive oni što imaju što za poisti i popiti.


– U k**** smo koliko god nam je dobro, nama što imamo što za poist i popit. To su svakodnevna zavaravanja kad popiješ litru vina, onda ti je dobro. Al da možeš nešto više, ne možeš.


Kako će ovi mladi svit išta napraviti, komad kućerka kad o’ te plaće ne mogu nego priživit. A onda u istom trenu ti zoveš mlade iz drugih zemalja, pa im daješ više nego svom čoviku. Najbolji pokazatelj toga da Hrvati dobro žive je da nas čak i izbjeglice zaobilaze, smatra Ričard.


Smanjen interes za politiku


Prije četiri godine, na parlamentarne je izbore izašlo manje od polovice birača s pravom glasa, što znači da je u konačnici HDZ osvojio 66 mandata sa samo 16,7 posto ukupnog broja birača. Interes za politiku smanjuje se iz izbora u izbore, a Ričard pojašnjava da je glavni razlog to što se ljudima politika zgadila.


– Što ćeš ti glasati za livo ili za desno, uvik će sutra jedan drugome j****i majku. Ništa ne iđe naprid, iđu samo oni, i livi i desni, niko drugi. Njima je dobro, a ti narode, tebi ćemo uvaliti kost, pa se vi svađajte između sebe ko je između nas dva gori.


Kako oni nas zaj*****ju 30 godina, i jedni i drugi, tako i mi njih tribamo zaj*****ti, kad god imamo priliku. Danas ljudi kad vide političare u odijelima onda se priplaše pa neće ništa reći, a kad dođu doma onda im j*** mate sve u šesnaest, govori Ričard.


Tijekom turneje Ričard je u Solinu na poklon dobio bijelo janje, a u Drnišu crno.


– Ja bi kao ljubitelj životinja volija biti prijatelj s njima još dugo, dugo, da mi pasu oko maslina, ali ovi donatori su rekli da će se ta janjad javila kao dobrovoljci da se žrtvuju za narod i za opće veselje 17. travnja, objašnjava Ričard.