Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Čolaku ističe mandat

Raspisuje se natječaj za ravnatelja Ljekarne Zadar

Autor: Marina Vlakić

27.03.2023. 14:20
Raspisuje se natječaj za ravnatelja Ljekarne Zadar

Foto: Arhiva ZL/Zvonko KucelinUpravno vijeće Ljekarne Zadar donijelo je odluku o raspisivanju natječaja za izbor ravnatelja zdravstvene ustanove Ljekarne Zadar o kojoj će se raspravljati na svojoj sjednici u ponedjeljak. Kako u odluci navodi predsjednica UV-a, Katarina Miletić, 29. lipnja ove godine ističe mandat aktualnom ravnatelju Boži Čolaku te Vijeće mora pokrenuti postupak novog javnog natječaja. Naime, statut Ljekarne navodi kako Upravno vijeće najkasnije tri mjeseca prije isteka mandata ravnatelja donosi odluku o raspisivanju natječaja.


S obzirom da u ustanovi saznajemo kako Čolak ispunjava uvjete za mirovinu, kontaktirali smo ga želeći provjeriti hoće li se kandidirati za još jedan mandat, međutim na upit i pozive nije odgovarao. Čolak je u svim svojim mandatima i inače malo kontaktirao s medijima, pa čak i kad su nestašice lijekova bile u pitanju te je situaciju u ljekarnama umjesto njega komentirala njegova zamjenica Franka Pocrnić.


HDZ-ovom ravnatelju ovo je već peti mandat na čelu ove ustanove koju je vodio dugih 20 godina preuzimajući je kao jedan od najistaknutijih članova stranke. No ukoliko ne ode u mirovinu, Čolak može iskoristiti pogodnost zakonskih izmjena po kojima bi čak još dvije godine mogao biti ravnatelj Ljekarne Zadar.
Natječaj traži kandidate sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem prava, ekonomije ili farmacije ili integrirani prediplomski i diplomski studij prava, ekonomije ili farmacije te najmanje pet godina rada u struci. Nakon provjere dokumentacije, čeka ih testiranje koje se sastoji od strukturiranog intervjua, odnosno razgovora s članovima Upravnog vijeća Ljekarne Zadar.