ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ljekarna “Jadran” će se proširiti podizanjem kata

Autor: Elza Radulić-Toman

29.09.2008. 22:00
Ljekarna “Jadran” će se proširiti podizanjem kata

Foto: Filip BRALABit će to, naglašava direktor, ujedno i najveća ljekarna u Zadru. Do početka iduće godine trebala bi biti gotova kompletna dokumentacija s projektima i dozvolama, a onda bi se raspisao natječaj za izvođača
Nakon što su sve ljekarne na Poluotoku obnovljene, modernizirane i uljepšane, na red dolaze i one izvan najstrožega gradskog središta. Prva je na redu ljekarna “Jadran” na Relji, koja bi iduće godine mogla dospjeti u rekonstrukciju i proširenje.
– Bit će to zapravo veliki zahvat, tako da će i pripreme za njega trajati nešto duže, kazao nam je ovih dana direktor Ljekarne Zadar Božo Čolak, podsjećajući kako Relja sve više postaje centar Zadra, sve više raste, dobiva i više stanovnika, pa tako i sve više gradskih sadržaja. Zato će tome dijelu Zadra trebati i veća ljekarna, odnosno bolja ponuda te vrste.
Ljekarna “Jadran” je sagrađena prije 40-ak godina i raspolaže s oko 200 četvornih metara, što se odavno pokazalo nedovoljnim i počelo razmišljati o proširenju prostora. Odlučeno je da bi se zgrada ljekarne podigla za jedan kat i time bi se dobilo još 200-tinjak četvornih metara. Bilo bi tada dovoljno prostora za uobičajene ljekarničke poslove i izdavanje lijekova, za prodaju kozmetike i pomoćnih lijekova, ali i za medicinska pomagala. Bit će to, naglašava direktor, ujedno i najveća ljekarna u Zadru. Do početka iduće godine trebala bi biti gotova kompletna dokumentacija s projektima i dozvolama, a onda bi se raspisao natječaj za izvođača.
Na pitanje kojim sredstvima će se realizirati ovaj veliki projekt, Božo Čolak ističe da će se i to, kao i svi dosadašnji projekti, sagraditi vlastitim novcem.
– Dosad smo sve ljekarne na Poluotoku, koje smo obnovili i modernizirali u zadnjih pet godina, financirali iz vlastitih rezervi, a do kojih smo došli dobrim poslovnim ponašanjem. Sve smo to uspjeli razvući u više godina, bez kredita i bez bez većih unutarnjih problema. No, moram kazati da je danas poslovanje znatno otežano, uvjeti na tržištu i rokovi plaćanja su nepogodniji. Ali, također je u svemu bitno da imamo punu podršku Županije, našega vlasnika, rekao nam je direktor Ljekarne Zadar Božo Čolak.
Čolak nas je informirao i da će uskoro biti sasvim riješeni problemi oko gradnje ljekarne u Poličniku. Premda je rješenje o otvaranju ljekarne u Poličniku od nadležnoga ministarstva odavno stiglo i čak je obnovljeno, tamo je bilo imovinskopravnih problema. Naime, u Poličniku će zgradu sagraditi privatnik i dati je u zakup Ljekarni Zadar na 15 godina. Kako sada stvari stoje, ova bi ljekarna trebala biti otvorena u idućoj godini.


Kozmetika uz ljekarnu “Centar”
Uz ljekarnu “Centar” uskoro će u Ulici don Ive Prodana “narasti” još jedan ljekarnički prostor. Radi se o prizemlju pored ljekarne koje je dosad bilo neiskorišteno, a nekada je pripadalo baš ovoj ljekarni. Nedavno ga je Grad i vratio ljekarni, a ona će u njemu otvoriti specijalizirani prodajni prostor. Bit će to dermato-kozmetički dio, veličine oko 30 četvornih metara, gdje će Zadranke moći nabavljati široku paletu kozmetičkih preparata.