Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

novouređeni prostori

Radovi na novoj zgradi CSS-a završit će se za nekoliko mjeseci

Autor: Marina Šaponja

08.02.2023. 10:29
Radovi na novoj zgradi CSS-a završit će se za nekoliko mjeseci

Foto: Luka JeličićRadovi na zgradi bivšeg Doma za odgoj djece i mladeži napreduju, iako se na prvu, ne čini tako, rekla je Martina Čuljak Jovančević, ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb.


Rok za dovršetak je svibanj 2023., no ukoliko bude potrebe, radovi se dodatno mogu produljiti do konca godine. Rušenje je, prisjetimo se, počelo u prvom kvartalu prošle godine.


– Sve ide prema planu, iako se možda izvana i ne vidi da je tako. Međutim, zgrada se mora napraviti, ne možemo sad odustati. Poteškoća je bilo, ali je sada sve u redu i planirano je da vanjski radovi budu završeni do svibnja, dodala je ravnateljica.
Riječ je o projektu vrijednosti tri milijuna eura, od čega je 1,86 milijuna eura europskih sredstava, stoga se ni rokovi za dovršetak ne mogu prolongirati unedogled.


U prizemlju novog objekta planirano je useljenje Obiteljskog centra koji još uvijek radi u unajmljenom prostoru u Velebitskoj ulici, potom kuhinje za korisnike Doma Sv. Frane, a ostatak prostora će biti namijenjen za potrebe Centra za socijalnu skrb.


Novi objekt zadovoljit će sve potrebe za rad zadarskog Centra za socijalnu skrb te će se olakšati rad s korisnicima, jednako kao grupna i individualna savjetovanja.


– Naše prostorije bit će na sva tri kata, a k tome će se i uredi županijskih službi useliti u ovu zgradu, objedinit će se sve službe na jednom mjestu, objasnila je Čuljak Jovančević.


Novi objekt u potpunosti će biti prilagođen osobama s invaliditetom, napravit će se adekvatni prilazi zgradi, lift koji će biti prilagođen osobama s invaliditetom, što trenutačno nije slučaj s prostorijama koje koristi zadarski Centar za socijalnu skrb u Ulici Andrije Hebranga.


Na ovaj način ostvarit će se značajnija uloga Centra za socijalnu skrb, čiji će djelatnici imati bolje uvjete kako bi učinkovitije mogli raditi s korisnicima svih usluga.