Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Fair play vrijedan nagrade

Odbojkaši Medicinske škole Ante Kuzmanića ispravili suca na svoju štetu

Autor: Šime Ćurko

26.04.2024. 21:42
Odbojkaši Medicinske škole Ante Kuzmanića ispravili suca na svoju štetu

Foto: Medicinska škola Ante Kuzmanića



Igrao se prvi set između odbojkaških momčadi Medicinske škole Ante Kuzmanića (ŠSD Virusi) i Tehničke škole iz Čakovca na završnici državnog natjecanja za srednje škole u Poreču. Zadrani su bili na servisu i nakon jednog od napada sudac im je dodijelio važan poen. Međutim, tada se javio Luka Plazina, voditelj Zadrana i došao do zapisničkog stola.


– Zaustavio sam igru i rekao im da je lopta pala izvan granica igrališta, a ne da je unutra, kako je sudac označio. Oni su to uvažili i umjesto nama dali poen protivnicima – rekao je Plazina, koji je sretan i zbog reakcije svojih igrača.


– Stali smo odmah jer nije upitno treba li se igrati pošteno. Ja sam prvi reagirao, i igrači su to prihvatili. Ne zanimaju nas pobjede u kojima je jasno da je protivnik oštećen zbog sudačke odluke.




Ovaj potez nije prošao nezapaženo kod Hrvatskog školskog sportskog saveza koji je Virusima dodijelilo Fair play karton.


– Nismo to napravili da bi nas netko nagradio, nego zato što želimo fer i korektnu igru, u kojoj ćemo ako treba i ispraviti suca na našu štetu. Hvala Savezu što je to vrednovao.


Zadrani su ne samo osvojili prvi (25:18) nego i drugi set (25:17) protiv Čakovčana, a potom su s 2:0 (25:5, 25:14) svladali Gimnaziju Antuna Gustava Matoša iz Zaboka te kao pobjednici skupine prošli među osam najboljih momčadi. U četvrtfinalu su izgubili od Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka, koja je pobijedila 2:1 (25:21, 19:25, 15:13).


– Nažalost, na toj utakmici protiv Osijeka bile neke odluke koje su išle na našu štetu, nije baš bilo fair play poteza prema nama i jako mi je žao zbog tog poraza. Imali smo dobru momčadi, dobro smo se pripremili i nadali smo se borbi za medalje. Nama veze, kada je riječ o korektnoj igri sve bismo opet ponovili, pa ako bi to bio i poen zbog kojeg bismo izgubili utakmicu – zaključio je Plazina.


Za Medicinsku školu Ante Kuzmanića nastupili su: Luka Blaslov, Lucijan Brkić, Emanuel Frakić, Marino Marčina, Marko Krešan, Šime Meić, Niko Jurjević, Lovre Pedišić, Andrija Prtenjača, Niko Višić, Ivan Zelić.