Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Čestitamo roditeljima

Prva zadarska beba rođena u 2023. godini je djevojčica

Autor: Vanja Mirčeta

01.01.2023. 13:36
Prva zadarska beba rođena u 2023. godini je djevojčica

Foto: Vanja MirčetaPrva beba rođena u 2023. godini u Općoj bolnici Zadar je djevojčica, teška 2920 grama i dugačka 49 centimetara, a na svijet je došla u 12.54 sata, samo pola sata po primitku majke u rodilište. Porod je išao prirodnim tijekom i sve je protekloj u savršenom redu.


Ona je za sada jedino dijete u Zadru rođeno prvog dana nove godine.


Njezinoj majci Jeleni Vukorepa (36) Zagrepčanki udanoj u Zadar ovo je drugi porod. Malenu željno kući iščekuje 3,5 godišnja sestrica.
– Nismo se za sada još odlučili koje ćemo joj ime dati, jer nas je iznenadila, rodila se 15-ak dana ranije. Malo smo još u šoku i brzo je došla. Jutros su krenuli trudovi, spremili smo se na put za bolnicu, došli smo oko 12.25 sati ispred bolnice i za pola sata je evo već bila tu, kazala je umorna, ali presretna majka.


Oca prve bebe, Paula Vukorepu, zatekli smo ispred rodilišta, netom nakon što je dovezao suprugu u OB Zadar. Istaknuo je, s obzirom da mu je supruzi ovo drugi porod, kako su iz iskustva čekali posljednji trenutak da bi se zaputili u bolnicu.


– Ovo mi je najbolji mogući početak nove godine, samo neka nam je ona živa i zdrava. Supruga je jutros osjetila trudove, ali iz iskustva s prvom kćeri znali smo da ne treba paničariti, pa smo lagano čekali posljednji trenutak i lagano krenuli prema bolnici s obzirom da su trudovi bili sve učestaliji. Nismo imali straha jer je trudnoća bila uredna. I evo, malena je požurila i zaista je sve jako brzo bilo gotovo. Želim zahvaliti ovim putem svom medicinskom osoblju i liječnici dr. Palada Krpina koji su pomogli da naša kćer bez poteškoća dođe na svijet. Presretni smo, a kako nas je iznenadila, kada se mama malo odmori, dogovorit ćemo se koje ćemo joj ime dati. Doma ju željno iščekuje 3,5 godišnja sestrica, tako da još jednom ponavljam, bolji početak godine nismo mogli zamisliti, kazao je otac prve bebe u novoj godini.