Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zimski park Višnjik

[FOTO] „Čudesna šuma“ i „Srce zadarsko“ u humanitarnoj akciji za Karla Magaša

Autor: Marija Orešković

10.12.2022. 13:07
[FOTO] „Čudesna šuma“ i „Srce zadarsko“ u humanitarnoj akciji za Karla Magaša

Foto: Mate KominaU organizaciji Zimskog parka Višnjik jutros je održana radionica igraonice i rođendaonice „Čudesna šuma“ i „Srce zadarsko“ u svrhu humanitarne akcije za Karla Magaša koja je popraćena izvedbama nekoliko dječjih klapa.


Program se sastojao prvenstveno od spomenute radionice koju je vodila igraonica i rođendaonica „Čudesna šuma“ i organizacija „Srce zadarsko“, djeca su na radionici izrađivala razne Božićne ukrase koji su se mogli „kupiti“, odnosno tako se moglo donirati za dječaka Karla Magaša, oboljelog od osteosarkoma (tumora kostiju).

– Riječ je o programu za djecu u okviru Zimskog parka koji se svake godine organizira u ovome razdoblju, mogli su se pogledati nastupi dječjih klapa – Dječja klapa Feral by Ivana Mustać Klarić, Dječja klapa Baliniera by Nada Smoljan te Umjetnička organizacija „Arija“ by Nela Šarić. Osim spomenutoga dječjeg programa, tu je i klizalište koje će se kasnije, nadamo se otvoriti, ovisno o vremenskim prilikama, imamo adventske kućice i lunapark. Naš zimski program traje do 15. siječnja i tijekom tog razdoblja očekuje nas još mnoštvo glazbenih programa i radionica, kazala je Marina Mihovilović Pajkin, voditeljica marketinga i komunikacija Športskog centra Višnjik. Program je službeno otvorio i vodio Igor Jelenić Toto koji je pozdravio prisutne i zahvalio se svima koji su sudjelovali u radionici te na kraju pozvao prisutne da pomognu Karlu Magašu donacijom.


– Pozvani smo na sudjelovanje u programu Zimskog parka, a mi smo se odlučili da to bude kroz humanitarnu radionicu, onda je organizacija „Srce zadarsko“ donijela odluku da će donacije biti upućene Karlu Magašu, dječaku oboljelom od osteosarkoma kojemu je potrebna pomoć, s obzirom na to da često putuje na kemoterapije u Zagreb. Djeca izrađuju Božićne ukrase, može doći tko god želi, također, neka donira tko koliko može, znamo da je teško vrijeme, a nama je najvažnije da je to od srca, kazala je Kristina Dijan iz igraonice Čudesna šuma.Kristina Dijan i Dora Grabovac, obje iz spomenute „Čudesne šume“, vodile su radionicu te su mališanima pomagale u izradi ukrasa koji su preplavili radne stolove, djeca su bila izrazito kreativna, a ukrasa se moglo pronaći u raznim oblicima i bojama. Ovakvih događaja neće nedostajati ni u nadolazećim adventskim danima, posebno kada su u pitanju koncerti i radionice za djecu Zimskoga parka Višnjik.