Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šalju pozdrav

Povratnici u Zadar organiziraju druženje

Autor: Zadarski list

14.01.2023. 11:43
Povratnici u Zadar organiziraju druženje

Foto: Arhiva ZL/Bojan BogdanićInicijativa Povratnik uz potporu Inicijative Slobodni zajedno – Zadar u nedjelju, 15. siječnja u 14:00 sati na trgu ispred zadarske katedrale, povodom blagdana sv. Stošije, organizira upoznavanje i druženje povratnika (i stranih doseljenika) koji su u posljednjih nekoliko godina odlučili doći živjeti u Hrvatsku.


Nakon 15:00 sati okupljeni će krenuti prema poznatoj turističkoj atrakciji Pozdrav Suncu i tamo će napraviti zajedničku fotografiju, kako bi u svijet poslali lijepu razglednicu – ‘Pozdrav iz Zadra’.


U sklopu programa, u ponedjeljak, 16. siječnja u 12:00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru dr. sc. Tomislav Sunić održat će predavanje pod nazivom “Metoda Nove inkvizicije – liberalni higijenski novo – govor, nova vrsta političke represije”.


Tomislav Sunić hrvatski je politički pisac, prevoditelj, aktivist, diplomat i bivši profesor. Vanjski je suradnik na Fakultetu hrvatskih studija. Na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu magistrirao je politologiju 1985., a doktorirao u Santa Barbari 1988. godine. Do 1993. radi kao profesor političkih znanosti u Americi. Podučavao je na Kalifornijskom državnom sveučilištu, Sveučilištu Kalifornije i Juanita Collegeu u Pennsylvaniji.
Nakon toga vratio se u Hrvatsku. Aktivno sudjeluje u promicanju hrvatskog pitanja u inozemstvu, a također je bivši suradnik emigrantskih časopisa Nove Hrvatske i Hrvatske revije.
Autor je više knjiga na engleskom i francuskom jeziku, kao i brojnih eseja na hrvatskom, njemačkom, francuskom i engleskom jeziku iz područja politologije, filozofije, književnosti i jezikoslovlja.