Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

STRATEŠKI PROJEKT

Počeli dva milijuna eura vrijedni radovi na Hospiciju u Babindubu

Autor: Portal ZL

23.11.2023. 18:40
Počeli dva milijuna eura vrijedni radovi na Hospiciju u Babindubu

Foto: Zadarska županijaZapočeli su radovi na izgradnji Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije – Hospicija u Babindubu. Riječ je o jednom od strateških projekata Zadarske županije, vrijednom više od 2 milijuna eura pa je u obilasku radova već prvih dana bio župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića i pročelnika Marka Kolege i Daniela Segarića.


Projekt Hospicija pokrenut je prije četiri godine kada je država Zadarskoj županiji darovala zgradu bivše vojarne na Babindubu. Nakon što je uz pomoć Ministarstva zdravstva zatvorena financijska konstrukcija, proveden je postupak javne nabave i i izabran izvođač radova koji bi trebali trajati godinu dana.


Foto: Zadarska županija


„Radovi su počeli prije desetak dana i očekujemo da će biti provedeni u predviđenim rokovima. To je jedan od strateških projekata Zadarske županije, na kojem sam i osobno inzistirao i uložio puno energije zajedno sa suradnicima. Iznimno smo zadovoljni što smo uz pomoć Vlade RH uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju na čemu zahvaljujem predsjedniku Andreju Plenkoviću i ministru Berošu“, poručio je tom prigodom župan Longin dodavši da će Hospicij biti specijaliziran za pružanje palijativne skrbi. U njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću.
„Projektom rekonstrukcije je predviđen smještaj deset postelja u pet dvokrevetnih soba. Uz sobe za smještaj bolesnika osigurani su prostorni uvjeti za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja, te prateće i pomoćne prostorije. U prizemlju i na katu su sobe za smještaj bolesnika, sobe za rad i odmor stručnog osoblja, prateće i pomoćne prostorije“, najavio je župan.


Foto: Zadarska županija


Zgrada ima tri etaže (podrum, prizemlje i kat) i obnovit će se u postojećim gabaritima i arhitektonskom izričaju, uz ugradnju dizala i dogradnju terase kako bi se zadovoljile sve potrebe njenih budućih korisnika, a sukladno ishođenoj građevinskoj dozvoli.


Ugovorena vrijednost predmetnih radova radova na rekonstrukciji zgrade i uređenju okoliša s hortikulturom je 2.060.147,01 eura (s PDV-om), dok je predviđeni rok za izvođenje radova 12 mjeseci. Radove izvodi Krekić d.o.o. iz Bibinja, dok je uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova provodi tvrtka GiN company d.o.o. Zadar.