Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zbog tehničke pogreške

Po drugi put raspisan natječaj za voditelja Filmskog ureda

Autor: Iva Bucić

29.09.2023. 13:30
Po drugi put raspisan natječaj za voditelja Filmskog ureda

Foto: ZADARSKI FILMSKI UREDUstanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, ovih je dana po drugi put raspisala natječaj za voditelja Pododsjeka Filmskog ureda. Prvi natječaj poništen je zbog, kako tvrdi ravnateljica INOVAcija Katarina Colić, tehničke pogreške na mrežnoj stranici HZZ-a.


– Javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu voditelja Pododsjeka Filmskog ureda objavljen 15. rujna na HZZ-u i mrežnoj stranici Ustanove INOVacija poništen je jer je došlo do tehničke pogreške na mrežnoj stranici HZZ-a. Isti javni natječaj ponovno je objavljen 26. rujna i traje do 4. listopada, dakle, prijave su u tijeku, rekla je Colić.


Filmska destinacija


Filmski ured prvi je hrvatski regionalni filmski ured, a od 2014. godine postoji s ciljem privlačenja što više projekata filmske industrije na prostore Zadarske županije s vizijom promocije i brendiranja Zadarske županije kao filmske destinacije. Od početka ove godine sudjelovali su u snimanju sedam projekata različitog tipa i profila.
– U sedam projekata snimanja igranih filmova, reklamnih spotova, TV priloga i promotivnih kampanja pružali smo različite usluge većinom vezane uz statiste, smještaj, pronalaženje lokacija, ishođenje dozvola te pronalazak stručnih suradnika i sugovornika filmskim ekipama te drugu sličnu logističku podršku, istaknula je Colić.


Tijekom listopada i do kraja godine Filmski ured ima još nekoliko projekata, a u planu su i dva veća projekta za 2024. godinu, za koja se u suradnji sa stranim produkcijama u Filmskom uredu aktivno pripremaju tijekom cijele godine.


– Kroz rad Filmskog ureda aktivno se promovira Zadar i Zadarska županija kao atraktivna lokacija snimanja te je baš proteklog vikenda organiziran posjet lokacijskih menadžera Zadru i Pagu, kazala je Colić.


Riječ je o poznatim imenima filmske produkcije koji se bave isključivo pronalaskom i upravljanjem najpoželjnijim lokacijama za snimanje.


Katarina Colić, ravnateljica INOVAcije, Foto: Arhiva ZL


Radionice za mlade


– Osim toga, Ustanova INOVAcija je kroz aktivnost Filmskog ureda ove godine prvi put ostvarila financiranje projekata vezano uz audiovizualno stvaralaštvo i kulturu, te ih realiziramo u suradnji s udrugama, a uz sredstva državne potpore Hrvatskog audiovizualnog centra. Upravo je u tijeku program edukacije na primjeru kratkog dokumentarnog filma te će se tijekom narednih mjeseci provesti radionice s mladima, najavila je Colić.


Organizirane su uz to i foto i video radionice u sklopu Dana otvorenih vrata Centra za kreativne industrije, a Colić osim toga naglašava i da se razvijaju novi projekti kojima će se poticati pozitivno ozračje za razvoj kulture filma i općenito audiovizualnog stvaralaštva.


– Upravo s tim ciljem i ove su godine prijavljeni slični projekti čija se realizacija očekuje u 2024. godini, a uz suradnju s produkcijama, okrenuli smo se osmišljavanju većih projekata koji potiču filmsko stvaralaštvo kroz programe prekogranične suradnje i Kreativne Europe, kazuje Colić.


Od prošle godine voditeljica Pododsjeka Filmskog ureda u Odsjeku za poticanje kreativne industrije i EU fondova bila je Sanja Jerak, koja je na tom mjestu zamijenila Ivanu Zrilić.