Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nasmiješeno sunce

Ovogodišnje priznanje za najboljeg turističkog vodiča otišlo Vlatki Pehar

Autor: Jana Šolman

31.12.2022. 13:43
Ovogodišnje priznanje za najboljeg turističkog vodiča otišlo Vlatki Pehar

Foto: Marko Lorenzo BlaslovS ciljem dodatnog motiviranja za pružanje kvalitetnih usluga te prezentiranja grada Zadra na način dostojan njegove tradicije i zahtjeva sadašnjeg vremena, već dvadesetu godinu, najuspješniji u ostvarenju turističke sezone nagrađuju se posebnim priznanjem »Nasmiješeno sunce«. Tako je ovogodišnje priznanje za najboljeg turističkog vodiča otišlo u ruke Vlatke Pehar.


Turistička vodičica koju, kako ona kaže, ispunjava dinamika rada u turizmu, s ljubavlju prenosi strancima, ali i našim domaćim gostima, bogatu povijest i vrijednosti kulturne baštine grada Zadra.


– Za nas vodiče se s pravom kaže da smo ambasadori svoje zemlje, što uistinu i jesmo, jer upravo o nama, našem znanju i načinu prenošenja kao i našem ponašanju, ovisi kakvu će sliku o našoj zemlji turisti prenijeti sa sobom. Mi smo promotori našega grada i naše domovine i najsretnija sam kad uspijem potaknuti radoznalost kod gostiju, kazala je Pehar.
Nakon dugogodišnjeg rada u turističkim agencijama te povremenog vođenja grupa i team buildinga, donijela je odluku o otvaranju vlastitog obrta te tako usmjerila svoje djelovanje prema stručnim vođenjima.


– U turizmu radim već dva desetljeća, a bez obzira na napor koji je neizbježan u ovom poslu, rad u turizmu zbog svoje dinamike donosi i brojne doživljaje koji ostavljaju neizbrisiv trag. Stoga i ne čudi činjenica da su mi neki moji najbliži prijatelji i obitelj znali reći kako bih trebala pisati knjigu doživljaja. Rad u turizmu nosi sa sobom brojne nepredvidive situacije i iznenađenja, što mogu potvrditi oni koji aktivno rade taj posao, naglasila je Pehar te dodala kako je ljubav prema gradu potiče da što vjerodostojnije prenosi vrijednosti bogate kulturne baštine.


Ovo nije prvi put da ova poznata turistička vodičica osvaja ovu posebnu nagradu, naime, već je bila i u 2017. godini, pa je tako s ovogodišnjom nagradom postala čak dvostruka dobitnica ovog priznanja.


– Radim svoj posao godinama s istim žarom i zahvalna sam da je prepoznat kao dobar i kvalitetan te da sam i drugi put predložena za posebno priznanje »Nasmiješeno sunce« u kategoriji najboljeg turističkog vodiča. Drago mi je da imam dobru suradnju s TZ-ima grada i županije te da imam mogućnost u različitim situacijama predstavljati grad i županiju. Ovo priznanje svakako predstavlja motivaciju za moj daljnji rad te poticaj za napredovanje, zaključila je Pehar.