Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

PREPOZNATA

Nagrada je poticaj učenicima koji se u budućnosti žele baviti turizmom

Autor: Jana Šolman

21.12.2022. 13:21
Nagrada je poticaj učenicima koji se u budućnosti žele baviti turizmom

Foto: Arif SitnicaS ciljem dodatnog motiviranja za pružanje kvalitetnih usluga te prezentiranja grada Zadra na način dostojan njegove tradicije i zahtjeva sadašnjeg vremena, već dvadesetu godinu, najuspješniji u ostvarenju turističke sezone nagrađuju se posebnim priznanjem »Nasmiješeno sunce«. Tako je ovogodišnje priznanje za značajan doprinos u ostvarenju uspješne turističke sezone dodijeljeno Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi iz Zadra.


– Ovo je prvi put da smo na ovaj način prepoznati kao škola te je nešto zaista posebno. Svi djelatnici i učenici su zaslužni za ovo priznanje jer je svatko dao neki doprinos na svoj način. U takvom smo sektoru da stalno težimo inovacijama i jednoj višoj razini. Ova nagrada predstavlja jednu veliku motivaciju te su svi jako ponosni što je njihov rad prepoznat, sav njihov trud je na ovaj način nagrađen. Ona utječe i na učenike koji se zaista žele baviti turizmom, a to je dobra većina njih, kazala je ravnateljica škole Dijana Radić Škara.


Grad Zadar je poznat kao važna turistička destinacija, a škola koja je proizvela mnoge vrhunske stručnjake za turizam koji svojim znanjem, motivacijom i ljubavlju prema svom poslu promiču turizam u gradu, svakako podiže grad na višu turističku razinu. Kada turisti dolaze u grad, često su prve osobe koje susreću ugostiteljsko-turistički djelatnici, od kojih su mnogi bivši učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra.
– Imali smo jako puno projekata, od Erasmusa, putovanja po Europi, praktične nastave koje se odvijala u Italiji i Češkoj, svugdje smo. Svaka ta edukacija čini da oni budu bolji i da primjenjuju ta stečena znanja. Mladi su, puni entuzijazma i novih ideja, pokretači su većine toga i već planiraju što će napraviti dogodine, komentirala je Radić Škara.


Ova dodjela priznanja svakako predstavlja važan trenutak u povijesti škole, a zasigurno će motivirati i potaknuti sve učenike, profesore i osoblje škole da i dalje unaprjeđuju svoje znanje te nastave s razvojem škole i njenog uspjeha u budućnosti.