Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Energetska učinkovitost

Opća bolnica Zadar zaslužila Zeleni certifikat

Autor: Portal ZL

11.02.2023. 12:44
Opća bolnica Zadar zaslužila Zeleni certifikat

Foto: Arif SitnicaSmanjenje troškova električne energije i ugljičnog otiska, digitalizacija svih poslovnih procesa u administraciji, provedba edukativnih aktivnosti za javnost o zaštiti okoliša i projekt uspostave referentnog centra Getinge sterilizacije, samo je dio aktivnosti koje Opća bolnica Zadar provodi kao dio svoje zelene politike.


Ti projekti ujedno su razlog zašto je Opća bolnica Zadar jedan od nositelja priznanja Zeleni certifikat za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje.


Projekt Zeleni certifikat, započet je 2021. godine kako bi se odalo priznanje poslovnim subjektima koji su uspješno implementirali digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.
Opća bolnica Zadar jedna je od rijetkih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj koja je 2022. godinu završila pozitivnim rezultatom, ali i vodeća po ulaganjima i povlačenju sredstava iz europskih fondova upravo kako bi osigurala smanjenje operativnih troškova, povećala kvalitetu usluge za pacijente i povećala energetsku učinkovitost.