Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PROJEKT

Opća bolnica Zadar ima razlog za zadovoljstvo: 'Izražavamo zahvalnost svima...'

Autor: Portal ZL

13.12.2023. 15:16
Opća bolnica Zadar ima razlog za zadovoljstvo: 'Izražavamo zahvalnost svima...'

Foto: Opće bolnica Zadar– S ponosom želimo podijeliti s vama vijest da je u sklopu projekta „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“ započela instalacija solarnih panela na krov Poliklinike Opće bolnice Zadar, priopćili su iz Opće bolnice Zadar.


Opća bolnica Zadar potpisala je Ugovor o javnoj nabavi roba za opremu solarnih elektrana s konstrukcijom i montažom u suradnji s tvrtkom EL TIM d.o.o., datiran u lipnju 2023. godine. Na krov Poliklinike Opće bolnice Zadar instalirat će se fotonaponski paneli pojedinačne snage 410W, ukupne snage 226,3 kW. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 191.272,00 €, a planirani rok izvršenja projekta, uključujući isporuku, ugradnju i puštanje u rad, jest prvi kvartal 2024. godine. Ovaj projekt ima značajan utjecaj na energetsku održivost Opće bolnice Zadar te predstavlja korak prema zelenijoj i ekološki odgovornoj budućnosti.


Važno je napomenuti da je Opća bolnica Zadar, putem raspisanog poziva “Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije”, dobila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Solarna elektrana Opća bolnica Zadar”. Ovaj ugovor, potpisan 31. svibnja 2022. godine, financiran je iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu provedbe PROGRAMA “ENERGIJA I KLIMATSKE PROMJENE”.
Ovaj inovativni projekt ne samo da će osigurati energetsku neovisnost bolnice, već će i doprinijeti globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena. Opća bolnica Zadar i veselimo se zajedničkom ostvarenju ciljeva održivosti i zaštite okoliša. Za više informacija posjetite web stranicu www.bolnica-zadar.hr te zapratite Facebook, Instagram i LinkedIn stranicu projekta „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“.


Foto: Opća bolnica Zadar