ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

radost darivanja

Odjel za pedijatriju dobio vrijednu donaciju

Autor: Nikolina Lucić

13.12.2023. 14:05
Odjel za pedijatriju dobio vrijednu donaciju

Foto: Mislav KlanacRadost darivanja i božićno veselje raširili su se ambulantama i sobama Odjela za pedijatriju OB Zadar, gdje je stigla donacija Lions kluba Zadar i Hotela A’mare, koju je svojom rujanskom izložbom u hotelu započela poznata zadarska umjetnica Silvijana Dražović. Pedijatrija je tako dobila preko dvije tisuće eura vrijednu donaciju u naravi i brojne igračke za male pacijente.


Doktor Tomislav Ledenko, u ime Odjela i ravnateljstva primio je donaciju, zahvalivši se pokretačima akcije na njihovoj nesebičnosti i darežljivosti.


– Osim potrošne opreme koju uvijek trebamo, primili smo i brojne poklone koji će uveseliti naše pacijente, dodao je Ledenko, dok se u ime Lions kluba Davorka Mezić zahvalila svima koji su donacijama pridonijeli realizaciji ove humanitarne akcije.

– Već sada možemo najaviti kako ovo nije naša posljednja suradnja s Odjelom za pedijatrije, jer mi Lionsi svoje vrijeme ne mjerimo novcem, već osmijesima koje uspijemo izmamiti našim dobrim djelima. Misija svih Lionsa svijeta, najveće međunarodne humanitarne organizacije u svijetu upravo je to – donositi osmijehe i pomagati gdje god je to moguće. Pomažemo malima i velikima, svima kojima je pomoć potrebna, kazala je Mezić, dodavši kako su ovom akcijom željeli pomoći mališanima i njihovim roditeljima, kako bi što lakše prebrodili teška im razdoblja.


– Akcija je započela još u rujnu, humanitarnom izložbom radova Silvijane Dražović. Drago nam je reći kako smo i više nego zadovoljni akcijom, jer s više od dvije tisuće eura kupili smo mnogo toga, od posteljine i pidžamica, do igračaka.Zahvaljujemo stoga svima koji su svojim donacijama pridonijeli ovoj akciji, koju smo sada i službeno priveli kraju, dodala je Mezić, dok je Silvijana Dražović na kraju kazala kako sve teže postaje dati nešto od sebe, odvojiti se od materijalnoga i pomoći onima koji su potrebiti.


– Humanitarnost se ne može mjeriti brojem prodanih slika niti visinom prikupljenih sredstava, ali je prva stepenica ka sakupljanju osmijeha i pozitivnih emocija. Akcija je ove godine malo originalnija, jer su svi uključeni u projekt učinili najviše što su mogli. Ja sam osobno donirala 13 slika, a ostatak tek moram donijeti, kazala je Dražović, zaključivši kako su darovi stigli i za 28 medicinskih sestara koje rade na odjelu.