Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

SMRAD U CENTRU GRADA

Oglasili se iz Odvodnje: "Došlo je do prelijevanja fekalija u uvali Jazine"

Autor: R.H.

17.07.2023. 13:40
Oglasili se iz Odvodnje:

Foto: Arif SitnicaJutros nam se na adresu redakcije javio čitatelj koji je upozorio na smrad kod Trga kneza Višeslava, odnosno u uvali Jazine, “Širi se nesnosan smrad i neka kanalizacija curi direktno u luku. Ovo je užas”, napisao je čitatelj uz fotografiju i video koje nam je poslao. Iz zadarske Odvodnje su se oglasili priopćenjem kojim su detaljno objasnili što se dogodilo.


“Uslijed visokih temperatura zraka došlo je do poremećaja automatike CS Jazine, unatoč postavljenim ventilatorima u ormarićima, što je za posljedicu imalo incident prelijevanja fekalija u uvali Jazine. Odmah po detekciji kvara, pristupilo se otklanjanju istog. CS Jazine je u jutarnjim satima ponovno puštena u redoviti radni pogon”, stoji u priopćenju Odvodnje.Foto: Arif Sitnica
Podsjetimo, početkom ove godine su probleme sa smradom fekalija imali i stanovnici koji žive u blizini retencijskog bazena u uvali Maestral nedaleko od Doma za starije i nemoćne osobe.


“Par kućanstava je svoje septičke jame spojilo na kanale za oborinsku vodu koje istječu u bazen zbog čega on jako zaudara, pogotovo kad je oseka te se mogu vidjeti i wc papiri, štapići za uši, ulošci, izmet, kemikalije koje se upotrebljavaju u kućanstvu. Kvaliteta stanovnika tog kvarta je narušena na zdravstvenoj razini”, žalio se tada čitatelj.