ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

KO?AUTOR

Održana premijera nove glazbeno-dramske plesne produkcije zadarske Plesne udruge Gesta

Autor: Nikolina Lucić

07.06.2023. 20:29
Održana premijera nove glazbeno-dramske plesne produkcije zadarske Plesne udruge Gesta

Foto: ŽELJKO KARAVIDANova glazbeno-dramska plesna produkcija zadarske Plesne udruge Gesta pod nazivom KO?AUTOR, priča o prijateljstvu, stvaranju, predanom radu kroz ljubav prema umjetnosti, premijerno je izvedena u ponedjeljak. Predstava je pripremana kroz drugi dio plesne sezone, ali je već dugo bila u planu. Čekala je samo zeleno svjetlo.


Autorica svih Gestinih predstava, umjetnička voditeljica Nena Jurišić, rekla bi kako je svaka priča čista ljudska emocija koja je vodi kroz stvaranje.


– Ples koji je primaran u mom radu i moja prva ljubav, ali i glazba koja me oblikovala kroz odrastanje uz priče koje su uvijek pronalazile put do papira na kojem se stvarao novi svijet za moj rad u Gesti. S obzirom na to da se radi o mjuziklu, songovima sam ispričala dijelove priče, uz sjajnu glumačku postavu i cijeli plesni ansambl Geste. Izuzetno sam uživala u svakom djelu procesa rada, u kojem sam vjerujem dala svoj maksimum, kazala nam je Jurišić, naglasivši kako je scenarij predstave napisala nagrađivana i dugogodišnja Gestina “desna ruka” glumica, lutkarica, pripovjedačica Sanja Grgina. Sanja je ujedno i režirala ovu predstavu.


Foto: ŽELJKO KARAVIDA


Sjajni glumci
– Mi u Gesti duboko vjerujemo da smo jedni drugima podrška kako u poslu tako i u privatnim životima, te tako znamo da je prijateljstvo najvažniji odnos kojeg možemo izgraditi kroz život,a to je uspjeh, kaže Grgina.


U predstavi glume sjajni mladi glumci Kazališta lutaka Lino Brozić i Dominik Karakašić uz dječaka glumca Marka Trošelja. Aranžmane i glazbu za ovaj mjuzikl potpisuje Renato Babić, a scenografiju Robert Košta. Kostimografiju potpisuje Nataša Perović, a rekvizite Adriano Košta. Ton majstor je kao i uvijek Drako Predragović Dabi, a majstor svjetla Frane Papić.


Foto: ŽELJKO KARAVIDA